Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Search Our Site

«Στην Εύβοια, το Περιβάλλον και ο Πολιτισμός του νησιού μπορούν να αναδειχθούν με τέτοιο τρόπο που να έχουμε τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο» τονίζει ο Κώστας Τζαβάρας

Για την απόφασή του να κατέλθει υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στη Στερεά Ελλάδα με το ψηφοδέλτιο της κ. Κατερίνα Μπατζελή μίλησε ο Κώστας Τζαβάρας.

«Στην Εύβοια, το Περιβάλλον και ο Πολιτισμός του νησιού μπορούν να αναδειχθούν με τέτοιο τρόπο που να έχουμε τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο. Και να ζουν από αυτόν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, χωρίς να αναγκάζονται να μεταναστεύουν» τονίζει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά

Για ποιο λόγο αποφασίσατε να κατέλθετε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στη Στερεά Ελλάδα με το ψηφοδέλτιο της κ. Κατερίνα Μπατζελή;

Θεωρώ πως ο θεσμός της Περιφέρειας θα παίξει κρίσιμο και αποφασιστικό ρόλο στα επόμενα χρόνια. Και αυτό γιατί οι μεγάλες χρηματοδοτήσεις για κομβικά έργα έρχονται μέσα από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα που διαχειρίζεται η κάθε Περιφέρεια. Η Περιφέρεια επίσης διαθέτει τις κατάλληλες εκείνες αρμοδιότητες για να ασκήσει πολιτική γρήγορα και χωρίς μεγάλη γραφειοκρατία. Οι Περιφέρειες, κακά τα ψέματα, συγκροτούν πλέον 13 μικρές Κυβερνήσεις που ασκούν ισχυρή πολιτική και έχουν τεράστιες δυνατότητες παρέμβασης. Για να γίνει όμως αυτό απαιτείται και ένας Περιφερειάρχης με εμπειρία, με γνώση του ευρωπαϊκού περιβάλλοντος, με αντίληψη του πώς λειτουργεί το Κράτος και η Δημόσια Διοίκηση. Στις Περιφερειακές Εκλογές της Στερεάς Ελλάδας η μόνη υποψήφια που διαθέτει αυτές τις περγαμηνές είναι η Κατερίνα Μπατζελή. Είναι η μόνη από τους υποψήφιους περιφερειάρχες με εμπειρία πολλών χρόνων στη κεντρική πολιτική σκηνή, με επαφές και διασυνδέσεις σε όλη την Ευρώπη, με θητεία στα ευρωπαϊκά όργανα και με τεχνογνωσία ενός πρώην υπουργού που κακά τα ψέματα προσέφερε πολλά και στην χώρα αλλά και στην Στερεά.

Αποφάσισα λοιπόν και εγώ να συμπορευθώ στην προσπάθεια της γιατί πιστεύω σε μια Περιφέρεια με αρμοδιότητες προς όφελος του πολίτη. Μια Περιφέρεια που θα φέρει χρήματα στην περιοχή και ειδικά στην Εύβοια από την οποία κατάγομαι και ζω και στην οποία θα κατέβω υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Θεώρησα πως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να προσφέρω και εγώ τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου, την θέληση μου για προσφορά για το καλό του τόπου μας. Δόξα τω Θεώ γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει να είναι κανείς αγρότης, ελεύθερος επαγγελματίας, παραγωγός, βιοπαλαιστής, που πρέπει να επιβιώσει σε ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον και να προσφέρει το καλύτερο στην οικογένεια του. Αυτούς τους ανθρώπους θέλω να εκφράσω μέσα από την υποψηφιότητα μου. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν την σιωπηρή αλλά ισχυρή πλειοψηφία της Εύβοιας. Και σε αυτούς θέλω να δώσω φωνή εφόσον με εμπιστευθούν να είμαι μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο.

Ποια τα βασικά προβλήματα της Στερεάς Ελλάδας που μπορούν να αντιμετωπιστούν από την νέα περιφερειακή αρχή;

Η Περιφέρεια, όπως σας είπα, έχει ισχυρές και ουσιαστικές αρμοδιότητες σε βασικές υποδομές μιας περιοχής εφόσον επιλέξει και τον κατάλληλο Περιφερειάρχη για να τις ασκήσει αποτελεσματικά.

Το οδικό δίκτυο σε όλη τη Στερεά Ελλάδα και ειδικά στην Εύβοια είναι ένα μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η επόμενη Περιφερειακή Αρχή. Μικρά αρδευτικά έργα σε συγκεκριμένες περιοχές είναι επίσης ένα σημαντικό ζήτημα, όπως και η επέκταση των αποχετευτικών δικτύων, ο ενεργειακός εκσυγχρονισμός κτιρίων στις μεγάλες πόλεις και η βελτίωση των υποδομών των λιμανιών όπως της Κύμης είναι επίσης έργα άμεσης προτεραιότητας. Εκείνο όμως από το οποίο θα κριθεί αυστηρά η επόμενη Αρχή είναι στο αν μπορεί να προσελκύσει επενδυτές. Αν μπορεί να δημιουργήσει νέες ΒΙΠΕ και να εκσυγχρονίσει τις ήδη υπάρχουσες. Αν μπορεί να δημιουργήσει κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο προσέλκυση τουριστικών υποδομών. Ειδικά στην Εύβοια, το Περιβάλλον και ο Πολιτισμός του νησιού μπορούν να αναδειχθούν με τέτοιο τρόπο που να έχουμε τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο. Και να ζουν από αυτόν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, χωρίς να αναγκάζονται να μεταναστεύουν. Θέλουμε επομένως επενδύσεις, κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και υλοποίηση επιτέλους των βασικών υποδομών που έχει ανάγκη όλη η Στερεά.

Στη Στερεά Ελλάδα κατεβαίνει υποψήφιος Περιφερειάρχης και ο κ. Γκλέτσος, ένας άνθρωπος με υψηλή αναγνωρισιμότητα λόγω του επαγγέλματος του. Ποια πιστεύετε πως θα είναι η ανταπόκριση του κόσμου απέναντι του με δεδομένο και κάποιες πρόσφατες δημοσκοπήσεις που τον εμφανίζουν ακόμη και στον δεύτερο γύρο;

Ο κ. Γκλέτσος απολαμβάνει μιας συνεχούς προβολής από τα ΜΜΕ λόγω της δουλειάς του και είναι αλήθεια πως δεν έχουν πολλοί υποψήφιοι το προνόμιο να εμφανίζονται κάθε μέρα στην τηλεόραση και στα περιοδικά. Το αν διαθέτει την τεχνογνωσία να επιλύσει σύνθετα γραφειοκρατικά ζητήματα, να διαπραγματευθεί με τις Βρυξέλλες και να φέρει επενδύσεις στη Στερεά θα το κρίνουν οι πολίτες της Στερεάς. Ο κ. Γκλέτσος θα μετρηθεί και θα καταγραφεί. Το σίγουρο ωστόσο είναι πως όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές τα οικονομικά και πολιτικά κριτήρια των πολιτών θα ενισχύονται έναντι της λεγόμενης «χαλαρής ψήφου». Όσο δε για τις δημοσκοπήσεις, υπάρχουν για να διαψεύδονται από την ίδια την Κοινωνία, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Κύριε Τζαβάρα είστε ένας έμπειρος επαγγελματίας στον τομέα της αγροτικής παραγωγής. Μπορεί η αγροτική παραγωγή να αποτελέσει έναν από τους κινητήριους μοχλούς ανάπτυξης της Οικονομίας;

Διαχρονική μου πεποίθηση εδώ και δεκαετίες είναι πως καμία κοινωνία δεν μπορεί να ευημερήσει πραγματικά αν δεν στηρίζεται σε μια ισχυρή πρωτογενή παραγωγή. Αν δεν μπορεί δηλαδή να ικανοποιεί από μόνη της και χωρίς να εισάγει τα πάντα, τις βασικές διατροφικές της ανάγκες. Στην Ελλάδα αυτό κάποτε το πετύχαμε όμως στη συνέχεια το ξεχάσαμε. Είμαι από εκείνους που γνωρίζουν πώς λειτουργεί η αγροτική παραγωγή. Γνωρίζουν πόσοι Έλληνες μπορούν να δουλέψουν και να ζήσουν από την πρωτογενή παραγωγή. Γνωρίζω επίσης τις τεράστιες δυνατότητες της ίδιας της Στερεάς και ειδικά της Εύβοιας να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την παρουσία τους στους τομείς αυτούς. Χρειαζόμαστε όμως παράλληλα και είσοδο των νέων τεχνολογιών στην αγροτική παραγωγή. Χρειαζόμαστε να υιοθετήσουμε τις βέλτιστες πρακτικές από το εξωτερικό, να εκσυγχρονίσουμε τα μηχανήματα και τις υποδομές μας, να μάθουμε για τις καλλιέργειες που «πουλάνε» σε Ελλάδα και εξωτερικό. Για όλα αυτά χρειαζόμαστε μια Περιφέρεια που θα σταθεί δίπλα μας και θα μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε. Στις εκλογές του Μαΐου επιλέγουμε τον κατάλληλο. Εγώ έχω ήδη επιλέξει την κ. Κατερίνα Μπατζελή.

Κύριε Τζαβάρα κατεβαίνετε υποψήφιος με την κ. Μπατζελή στο ψηφοδέλτιο της Εύβοιας. Γιατί επιλέξατε αυτόν τον νομό και πώς πιστεύετε ότι μπορείτε να συμβάλλετε στον τόπο?

Γεννήθηκα, μεγάλωσα, έκανα οικογένεια και εργάζομαι καθημερινά στην Εύβοια, και συγκεκριμένα στα Ψαχνά. Ο νομός Ευβοίας είναι ένας από τους πιο αδικημένους νομούς της χώρας. Η εγγύτητα του με τον νομό Αττικής αντί να λειτουργήσει θετικά λειτούργησε εντελώς αντίστροφα. Καμία σοβαρή υποδομή στο οδικό δίκτυο, στα αρδευτικά, στις υποδομές, στα λιμάνια του νησιού. Σε κάποιες περιοχές μάλιστα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Για να διασχίσει κάποιος το νησί από Βορρά προς Νότο χρειάζεται πάνω από 5 ώρες ταξίδι σε έναν δρόμο εντελώς ακατάλληλο και επικίνδυνο. Την αγάπη για τον τόπο την έχω αποδείξει με την δουλειά μου και την καθημερινή προσφορά μου σε αυτόν. Όμως θεωρώ χρέος μου να συμβάλλω και μέσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο να λυθούν επιτέλους τα μεγάλα προβλήματα που μας ταλανίζουν τόσα χρόνια. Για αυτό και ζητώ την ψήφο των συντοπιτών μου. Με αίσθημα ευθύνης, ειλικρίνεια και σοβαρότητα.

πηγη: https://www.eleftherostypos.gr

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.