Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Search Our Site

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Η δημοτική αρχή του κ. Τσαπουρνιώτη επανέρχεται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου διά περιφοράς. Δηλαδή με τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου με κάθε μέλος του Δ.Σ., το οποίο θα λέει τι ψηφίζει για κάθε θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Με την 10 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (άρ. 10, παρ. 1) και σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών προβλέπονται οι εξής τρόποι συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων το διάστημα που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό:

• Κεκλεισμένων των θυρών,

• Διά περιφοράς &

• Τηλεδιάσκεψη. Με αντίστοιχη επιστολή μας για τη συνεδρίαση της 30/04/2020, επισημαίναμε τα εξής:

"Ωστόσο με την "δια περιφοράς" συνεδρίαση προκύπτουν ζητήματα όπως:

• Δεν υπάρχει η δυνατότητα η κάθε παράταξη και ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να γνωρίζουν τις τοποθετήσεις των υπολοίπων, παρά μόνο εκ των υστέρων, όταν δηλαδή αναρτηθούν οι αποφάσεις στη "Διαύγεια".

• Δεν υπάρχει η δυνατότητα πρακτικά να αποφασίσουν τα Δημοτικά Συμβούλια για τη συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων που έχουν το δικαίωμα να θέσουν οι παρατάξεις."

Είναι προφανές ότι αυτή την περίοδο απαιτείται συμμόρφωση με τις επιστημονικές οδηγίες για την προστασία του λαού μας. Αυτό όμως δεν μπορεί να λειτουργεί ως πρόσχημα για συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων-παρωδίες με τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε πιο πάνω.

Επειδή εκτιμάμε ότι ο χώρος συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λίμνη (κτίριο Μελά), μπορεί να εξυπηρετήσει συνεδρίαση "κεκλεισμένων των θυρών" με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας, καλούμε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. να μεριμνήσει ώστε η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί με τη δια ζώσης συμμετοχή των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε διαφορετική περίπτωση η Λαϊκή Συσπείρωση και οι Δημοτικοί της Σύμβουλοι δεν θα μετέχουμε σε αυτή τη διαδικασία - παρωδία του Δημοτικού Συμβουλίου και θα απέχουμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Όπως φαίνεται η δημοτική αρχή του κ. Τσαπουρνιώτη, είναι της λογικής μένουμε σιωπηλοί, χωρίς συζήτηση, χωρίς αντιπαράθεση, χωρίς αναφορά στα επείγοντα προβλήματα, γραμμή που καλλιεργείται και από την κυβέρνηση, την οποία η Δημοτική αρχή υποστηρίζει.

Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Μένουμε δυνατοί - Δεν μένουμε σιωπηλοί.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΣΤΑΘΗΣ ΛΙΑΓΚΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΤΖΟΥΔΗΣ

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.