Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΗ

Search Our Site

Η διαδρομή είναι αρκετή και μέχρι πρόσφατα, πριν φτιαχτεί ο νέος δρόμος, δύσκολη.

Παρόλα αυτά είναι πολύ όμορφη, με τη θάλασσα να είναι συνεχώς παρέα στο ταξίδι μέσα στο καταπράσινο ανάγλυφο και ο προορισμός σε ανταμείβει .

Και βέβαια μιλάμε για την οικογενειακή οινοποιία Βρυνιώτη η οποία βρίσκεται στο χωριό των Γιάλτρων της Βόρειας Εύβοιας, 14 χιλιόμετρα από την Αιδηψό.

Το οινοποιείο λειτουργεί συνεχώς και είναι επισκέψιμο όλες τις ημέρες του έτους (είναι μάλιστα το πρώτο με επίσημη άδεια στη Στερεά Ελλάδα), διαθέτοντας αίθουσα γευσιγνωσίας για την δοκιμή των κρασιών από τους επισκέπτες.

Με αφορμή το Wine & Music Fastival που πραγματοποίησε το οινοποιείο Βρυνιώτη την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019, βρεθήκαμε με το άνοιγμα των «πυλών» του στους επισκέπτες του και μιλήσαμε με τον εμπνευστή και δημιουργό αυτής της οικογενειακής οινοποιίας Κώστα Βρυνιώτη.

Αξίζει να τονίσουμε την δεσπόζουσα θέση του οινοποιείου η οποία έχει πανοραμική θέα και μπορεί κανείς από όλους τους χώρους του να αγναντεύσει τον αμπελώνα, τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα Λουτρά της Αιδηψού, αλλά και την απέναντι Στερεά Ελλάδα.

Ο Κώστας Βρυνιώτης μοιράστηκε μαζί μας πληροφορίες από το ξεκίνημά του το 2007, για τις ποικιλίες που καλλιεργεί και θα λέγαμε «ειδικεύεται», την διαδρομή του όλα αυτά τα χρόνια μάθησης, εξέλιξης και αναγνώρισης φυσικά του brand VRINIOTIS WINERY.

Ευτυχής η συγκυρία της παρουσίας του ιδιοκτήτη του τυροκομείου Παναγιώτη Καρακάνα, ο οποίος συνεργάζεται με τον Κώστα Βρυνιώτη και ο οποίος παράγει ιδιαίτερα προϊόντα με βάση το κασέρι, όπως κασέρι με μαύρο σκόρδο και βιομηχανική κάναβη.

Να συμπληρώσουμε πως ο ιδιόκτητος αμπελώνας των 100 στρεμμάτων απλώνεται στα Γιάλτρα Αιδηψού και στους πρόποδες του όρους Τελέθριο σε υψόμετρο 200 έως 450 μέτρων. Στις πλαγιές τους καλλιεργούνται οι ερυθρές ελληνικές ποικιλίες του Βραδυανού, παλαιά ποικιλία της βόρειας Εύβοιας που αναβίωσαν με φροντίδα οι άνθρωποι του οινοποιείου Βρυνιώτη, της επίσης ευβοιώτικης Μαυροκουντούρας και της κοσμοπολίτικης Syrah, πλάι στις λευκές ελληνικές ποικιλίες του Ασύρτικου, της Μαλαγουζιάς, του Αηδανιού και της Μονεμβασιάς.

Δείτε στο Video τον Κώστα Βρυνιώτη να μας μιλά για το θέμα αλλά και για το παλαιό τρόπο που πάταγαν τα σταφύλια, μέσα στην παλιά κουρούτα.

Επίσης μας συστήνει το Παναγιώτη Καρακάνα ο οποίος μας μιλά για τα ιδιαίτερα γευσιγνωστικά τυριά που παράγει το τυροκομείο του στο Βόλο.

Τέλος ο Κώστας Βρυνιότης μας ξεναγεί στο κελάρι του, εκεί που ωριμάζουν τα κρασιά που παράγει.

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.