Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ...

Search Our Site

Τα κουνελάκια αποτελούν το ιδανικό κατοικίδιο για πολλούς. Οι περισσότεροι απο αυτούς όμως δεν γνωρίζουν τις ασθένειες που μπορούν να προσβληθούν και δεν παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης τους!

Αρχικά ας ξεκαθαρίσουμε και ας δώσουμε μία οριστική απάντηση σε ένα πολύ σημαντικό θέμα! ΤΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ! ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ?

-Λοιπόν όταν αγοράσετε ένα κουνελάκι μικρό ηλικιακά ακόμα πρέπει να το μεταφέρετε στον κτηνιατρο για ένα προληπτικό έλεγχο!

-Έπειτα ο κτηνίατρος σας θα σας ενημερώσει για την κατάλληλη ημερομηνία που θα πρέπει το κουνελάκι σας να κάνει τα πρώτα του εμβόλια!

Τα εμβόλια είναι 2 στην αρχή! Είναι κατά της μυξωμάτωσης και κατά της αιμοραγικής νόσου! Δύο απο τις πιο σοβαρές ασθένειες που θα αναφερθούμε παρακάτω! Τέλος πρέπει να επαναλαμβάνετε στο κουνέλι σας ένα εμβόλιο κάθε χρόνο ή και εξάμηνο! :)

ΠΡΟΧΩΡΌΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ:

ΟΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΧΝΕΣ ΕΙΝΑΙ:

Μυξωμάτωση

Η μυξωμάτωση αποτελεί μια σοβαρή ασθένεια των κουνελιών

Αίτια: προκαλείται από έναν μυξωματοϊό.

Μεταδίδεται κυρίως με αιμοζυγατικά έντομα, κυρίως ψύλλους και κουνούπια και προσβάλλονται όλες οι φυλές των κατοικίδιων κουνελιών, ανεξάρτητα από τον τρόπο ζωής τους. Συμπτώματα:Η μυξωμάτωση εκδηλώνεται με πρήξιμο της περιοχής των οφθαλμών, με κλείσιμο της οφθαλμικής σχισμής και εντοπισμένες εξοιδήσεις στο κεφάλι, τα αυτιά, τα χείλη του στόματος, τον πρωκτό και τα γεννητικά όργανα.

Τα συγκεκριμένα συμπτώματα εμφανίζονται μέσα σε λίγες ημέρες από τη στιγμή που το κουνέλι θα προσβληθεί από τον ιό.

Σε περίπτωση σοβαρού πρηξίματος μπορεί να τυφλωθεί και να παραμορφωθεί το σχήματου κεφαλιού μέσα σε μία περίπου ημέρα από την ώρα που θα εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα, κατάσταση που δυσκολεύει πολύ την πρόσληψη τροφής και νερού.

Επίσης η νόσος μπορεί να προκαλέσει βακτηριακή λοίμωξη του αναπνευστικού, που οδηγεί σε πνευμονία και θάνατο.

Από τη στιγμή που το κουνέλι θα ασθενήσει από μυξωμάτωση, παρόλο που πρόκειται για πολύ σοβαρή νόσο, μερικές φορές είναι δυνατή η θεραπεία του ζώου με εντατική παρακολούθηση.

Τρόποι αντιμετώπισης: Έμβολιάστε το κουνέλι σας πριν προσβληθεί από την αρρώστια.

Αιμορραγική Νόσος των Κουνελιών

Η Αιμορραγική Νόσος των Κουνελιών είναι μια επίσης πολύ σοβαρή ασθένεια.

Ο ιός μεταδίδεται με άμεση επαφή των κουνελιών όπως επίσης και με έμμεση επαφή με ανθρώπους, μολυσμένα κλουβιά και ρούχα αλλά και έντομα όπως είναι οι ψύλλοι.

Αίτια: προκαλείται από καλυκοϊό με περίοδο επώασης μόλις 1-3 ημερών.

Μάλιστα ο ιός είναι πολύ σταθερός σε συνθήκες περιβάλλοντος και μπορεί να επιβιώσει για περισσότερο από 100 ημέρες!

Συμπτώματα:Τα συμπτώματα της Αιμορραγικής Νόσου των Κουνελιών μπορούν να περάσουν σχεδόν απαρατήρητα, όταν όμως εμφανίζονται αυτά είναι μεταξύ άλλων κατάπτωση, δύσπνοια, σπασμούς, υπερθερμία και ληθαργικότητα.

Ο θάνατος επέρχεται συνήθως μέσα σε 12 με 36 ώρες και δυστυχώς η θνησιμότητα μπορεί να φτάσει ακόμη και το 90 με 100%.

Τρόποι αντιμετώπισης: Έμβολιάστε το κουνέλι σας πριν προσβληθεί από την αρρώστια.

πηγη: http://axkounelakia.blogspot.gr/

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.