Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ...

Search Our Site

Το #gopafree είναι το νέο εγχείρημα της μη κερδοσκοπικής εταιρίας Cigaret Cycle με στόχο την ανακύκλωση των αποτσίγαρων σε όλη την Ελλάδα , καθώς και την ευαισθητοποίηση όλων για τους κινδύνους περιβαλλοντικής μόλυνσης απο τα αποτσίγαρα.

Τα αποτσίγαρα είναι μια από τις πιο επικίνδυνες και ύπουλες μορφές περιβαλλοντικής μόλυνσης γιατί δεν είναι βιοδιασπώμενα. Περιέχουν αφθονία τοξικών χημικών ουσιών και πλαστικό και εξοντώνουν αθόρυβα και αόρατα με την ένταση όπλων μαζικής καταστροφής. Μόνο ένα τσιγάρο σε περίπου επτά λίτρα είναι θανατηφόρο για μικροοργανισμούς που βρίσκονται σε γλυκά νερά και αλμυρό νερό.

Στο εξωτερικό έχει δρομολογηθεί η ανακύκλωση τους σε ειδικούς κάδους. Το 40% των απορριμμάτων που συλλέγονται παγκοσμίως στους καθαρισμούς παραλιών είναι γόπες. Στην Ελλάδα «παράγουμε» περίπου 22 δισ. αποτσίγαρα ή 3.500 τόνους.

Τα αποτσίγαρα συλλέγονται μέσω του προγράμματος #gopafree της Cigaret Cycle, με τη χρήση ειδικών κάδων (τοποθέτηση σε επιλεγμένα σημεία), διαχωρίζονται και με ειδική διαδικασία παράγουν νέα ανακυκλωμένα βιομηχανικά προϊόντα, όπως πλαστικές παλέτες. Τα υπολείμματα χαρτιού, καπνού και η τέφρα κομποστοποιούνται και παράγεται λίπασμα.

Μέρος των εσόδων από την πώληση της ανακυκλώσιμης ύλης που προκύπτει από τα αποτσίγαρα θα διατίθεται για την αγορά γυαλιών και ακουστικών σε συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης και ακοής με σκοπό την ανάκτηση των αισθήσεων και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

H Cigaret Cycle, ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με την ΑΒ Βασιλόπουλος.

Στόχος της συνεργασίας είναι κατά πρώτον η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους τους οποίους μπορούν να αποτελέσουν τα αποτσίγαρα για το περιβάλλον. Κατά δεύτερον, η συλλογή και η ανακύκλωση των αποτσίγαρων.

Η ΑΒ ξεκίνησε την τοποθέτηση των ειδικών κάδων για την περισυλλογή των αποτσίγαρων στα κεντρικά γραφεία της αλυσίδας, που στεγάζουν περισσότερους από 800 εργαζόμενους. Η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι η πρώτη εταιρεία στο λιανεμπόριο που ξεκινάει την πρωτοβουλία ανακύκλωσης αποτσίγαρων με την Cigaret Cycle.

πηγη: https://kidshub.gr

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.