Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Search Our Site

Μια πόλη γιόρτασε και χάρηκε με την άνοδο της ομάδας της στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία.

Μια ομάδα που βγήκε πρωταθλήτρια στη Εύβοια και πρώτευσε στα μπαράζ ανόδου, δείχνοντας πως και μια μικρή επαρχιακή πόλη ΚΑΙ πρέπει ΚΑΙ μπορεί να παίζει σε μεγαλύτερη κατηγορία από τοπικό.

Στη νέα κατηγορία αν και δεν ξεκίνησε καλά, κάτι η απειρία, κάτι κάποιες πιθανές λάθος επιλογές, απογοήτευσαν τους φιλάθλους της.

Όμως η νέα χρονιά ξεκίνησε πολύ διαφορετικά, στάθηκε άξια ανάμεσα σε ιστορικά ονόματα ομάδων, σε βαριές φανέλες και τελικά, ακόμα και με σερί νικών, να τερματίζει στην όγδοη θέση κάνοντας την πόλη της γνωστή σε όλη την Ελλάδα.

Από τότε «έχει κυλίσει αρκετό νερό στο αυλάκι» και η χαρά πως η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει και του χρόνου στην Κατηγορία, έσβησε απότομα από τα χείλη των φιλάθλων της.

Και βέβαια μιλάμε για την ΑΕ Ιστιαίας…

Μια ομάδα με ιστορία πίσω της πολλών χρόνων. Μια ομάδα συνέχεια του Πανιστιακού και του Απολλωνίου Ιστιαίας, μια ομάδα που ενσωμάτωσε και την «Ακαδημία» ώστε η πόλη να μη μοιράζεται.

Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να εξελίσσονται γεγονότα που δεν τιμούν κανέναν και δεν κάνουν χαρούμενο κανέναν.

Η ομάδα εδώ και μέρες βρίσκεται σε μια κατάσταση «χειμερίας νάρκης», σε μια κατάσταση επικίνδυνου τέλματος, Ο Πρόεδρος της ομάδας κος Αναγνώστου, ο ισχυρός άνδρας της Ιστιαίας όπως και εμείς αποκαλέσαμε, ουσιαστικά τον τελευταίο καιρό κρατά την ομάδα και τους φιλάθλους της «ομήρους» της απόφασή του. Μιας απόφασης που δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει επίσημα, αν και λέει πως δεν πρόκειται να συνεχίσει σαν πρόεδρος και στην πόλη της Ιστιαίας έχει περισσέψει η φήμη πως η ομάδα της διαλύεται.

Στη χθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση της ομάδας, πριν καν ξεκινήσει, ο κος Αναγνώστου όπως ήδη λέμε σε ρεπορτάζ μας, ζήτησε τη διαγραφή μελών και σε μη ανταπόκριση του Σώματος, αποχώρησε αφήνοντας «σύξιλους» τους περίπου 75 φίλους – μέλη της ομάδας που παρευρίσκονταν.

Όλοι λένε πως αφορμή αυτού του κακού κλίματος στην ομάδα είναι η διαφωνία του Προέδρου Γιάννη Αναγνώστου με τον Αντιπρόεδρό της Λευτέρη Κατσαντώνη. Και αυτή η διαφωνία έφτασε στο ζενίθ της με την παρουσία του δεύτερου στη Γεν. Συνέλευση της ΕΠΣ Ευβοίας που έγινε στο τέλος Ιουνίου, στην οποία ο κος Κατσαντώνης έβαλε και την υπογραφή του σε απόφαση της ΕΠΣΕ. Αυτό εξόργισε τον κο Αναγνώστου μιας και υπήρχε απόφαση της ομάδας να μη συμμετέχει κανένα μέλος της στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Σαν αποτέλεσμα της πίεσης του Προέδρου της ΑΕ Ιστιαίας, ο κος Κατσαντώνης υπέγραψε δήλωση με την οποία και ουσιαστικά «παίρνει πίσω» και τη συμμετοχή του και την υπογραφή του, αφού λέει πως ήταν λάθος η συμμετοχή του μιας και υπήρχε η απόφαση της ομάδας όπως είπαμε πιο πρίν, αλλά και η «εχθρική στάση της ΕΠΣΕ προς τον αγώνα της ομάδας μου για παραμονή στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία», όπως ο ίδιος λέει.

Αν και ο κος Κατσαντώνης έδωσε το έγγραφο – μεταμέλεια στον κο Ανανγνώστου από τις αρχές του Ιουλίου, τα πράγματα δε φαίνεται να εξομαλυνθήκαν ( εμείς κάναμε γνωστό στον κο Κατσαντώνη για την κοινοποίηση του εγγράφου από τον κο Αναγνώστου σε μέσα της περιοχής και του ζητήσαμε τη γνώμη του. Μας είπε λοιπόν πως προέβη σε αυτή την κίνηση για να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην ομάδα και να μπορέσει αυτή να προχωρήσει στην Γ΄Εθνική, πράγμα όμως που τελικά όπως δείχνουν τα πράγματα δεν έγινε ).

Επίσης σήμερα, ο «διαγραφής» από την χθεσινή Συνέλευση της Ιστιαίας Βασίλης Δημόπουλος, εξέδωσε Δελτίο Τύπου με το οποίο τονίζει το παράνομο της συγκεκριμένης Συνέλευσης και ασχολείται και με τις διαγραφές αλλά και (με προσεκτικό τρόπο), με τα οικονομικά της ομάδας και με αυτά για τα οποία χρεώνει τον κο Αναγνώστου τον οποίο ξεκάθαρα αποκαλεί «σουπιά» (μπορείτε να δείτε το Δελτίο Τύπου του κου Δημόπουλου σε άλλη ανάρτησή μας).

Επίσης χθές, τα μέλη της ομάδας της Ιστιαίας έκαναν φανερή τη δυσαρέσκεια τους προς το ΔΣ της ομάδας (ο κος Αναγνώστου είχε ήδη αποχωρήσει) το οποίο μόλις πριν λίγες ημέρες είχε εκλέξει και αυτό γιατί δεν πήρε θέση στη στάση του κου Αναγνώστου αλλά και γιατί ουσιαστικά μάζεψε τους φιλάθλους χωρίς να έχει κάτι συγκεκριμένο να τους πεί για το μέλλον της ομάδας.

Έτσι ζήτησαν να γίνει συνάντηση με τον Πρόεδρο, να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να επανέλθουν την Τετάρτη με συγκεκριμένες απαντήσεις αλλά και προτάσεις για το μέλλον της ιστορικής ομάδας της Ιστιαίας.

Σίγουρα όσοι εμπλέκονται σε αυτές τις εξελίξεις έχουν τις ευθύνες τους, ειδικά αν έχουν και τυπικά αξιώματα στην ομάδα. Σίγουρα οι αποφάσεις τους αλλά ακόμα και η αδυναμία τους να πάρουν αποφάσεις, δημιουργούν ευθύνες που έχουν αντίκτυπο στην ομάδα και κατά συνέπεια σε όλη την πόλη.

Όμως μιας και η ομάδα βρίσκεται σε κομβικό σημείο, ας δούμε λίγο πιο πέρα από την μίζερη και στενάχωρη κατάσταση των τελευταίων ημερών. Πρέπει όλοι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στην πόλη της Ιστιαίας και της περιοχής γενικότερα. Και πρώτα απ’ όλα ο Πρόεδρος κος Αναγνώστου αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, πρέπει να αφήσουν πίσω προσωπικούς εγωισμούς, φιλοδοξίες και μικρότητες και να φροντίσουν για το καλό της ομάδας και του κόσμου που την στηρίζει τόσα χρόνια. Του κόσμου που έδινε το 5ευρω για να στηρίξει την ομάδα όταν αγωνιζόταν στην Α΄ Κατηγορία (για παράδειγμα γέμισε το γήπεδο στο παιχνίδι με τον Ταμυναϊκό με περίπου 1200 φιλάθλους).

Του κόσμου που στήριξε την ομάδα στα μπαράζ ανόδου και ακόμα πιο πολύ στην Γ΄ Εθνική, ακόμα και όταν η ομάδα δεν τα πήγαινε πολύ καλά. Ήταν αυτός ο κόσμος που θέλησε να δεί τον τόπο του να ξεχωρίζει. Και ένοιωσε να βρίσκεται κοντά στο στόχο και να τον πετυχαίνει, μιας και η ομάδα του τερμάτισε σε μια πολύ καλή θέση.

Και αυτός ο κόσμος δεν αξίζει να απογοητευτεί από προσωπικές διαφωνίες που βρίσκουν διέξοδο μέσα στο σώμα της ομάδας. Αξίζει αυτός ο κόσμος, αύριο, στην νέα Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί, να έχει αυτό που περιμένει: μια ομάδα ζωντανή που αν δεν μπορεί να περπατήσει στης Γ΄Εθνική, να μη «διαλυθεί» όπως ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες και να συνεχίσει με δικά της παιδιά στο τοπικό πρωτάθλημα.

Πάντα στηρίζαμε και θα στηρίζουμε την ομάδα της πόλης μας, για πολλούς λόγους που δεν είναι της ώρας να αναλύσουμε. Όμως αυτή τη φορά περιμένουμε αποφάσεις συγκεκριμένες, χειροπιαστές, πραγματοποιήσιμες και πάνω από όλα: όχι φήμες, όχι διαδώσεις, όχι απειλές…

Ες αύριον λοιπόν τα νεότερα…

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.