Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΙΣΤΙΑΙΑ

Search Our Site

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξης του κατηχητικού έτους από τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ιστιαίας την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στην αίθουσα πολιτισμού του Λυκείου Ιστιαίας.

Με πολλή αγάπη για την τοπική εκκλησία αλλά και αναγνώριση προς το αξιοσημείωτο κατηχητικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων πολλές οικογένειες αλλά και νέοι άνθρωποι με επικεφαλής την Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού Κα Λίνα Ευσταθίου- Σπανού κατέκλυσαν την μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Λυκείου Ιστιαίας με σκοπό να παρακολουθήσουν την κατά γενική ομολογία εξαιρετική και άρτια οργανωμένη εορταστική εκδήλωση των κατηχητικών συνάξεων των της επαρχίας Ιστιαίας.

Οι ενορίες της Ιστιαίας, των Ωρεων, του Ταξιάρχη, του Πύργου, της Καστανιωτισσας, του Αγίου Γεωργίου Ιστιαίας ,του Αγριοβοτανου,της Γερακιούς , των Καμαρίων, του Κρυονεριτη, του Βουτά, του Νεοχωρίου και της Συνασσου παρουσίασαν διδακτικά θεατρικά δρώμενα ,επίκαιρα ποιήματα, κατηχητικά τραγούδια αλλά και γραπτές εμπειρίες και μαρτυρίες των στελεχών τους για το ποσό σπουδαίο είναι: ‘’να είσαι ενεργό μέλος της κατηχητικής ζωής του τόπου σου’ ’ ενώ την παράσταση έκλεψαν τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου Ασμηνιου τα οποία και παρουσίασαν παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς προς τιμή της θλιβερής επετείου του ξεριζωμού των Ελλήνων Ποντίων της 19Ης Μαΐου από το κίνημα των Νεότουρκων προκαλώντας ρίγη συγκινήσεως σ ‘όλους τους παρισταμένους.

Στο τέλος της εορτής μάλιστα υπήρξε και μια έκπληξη καθώς κατόπιν προτάσεως των ευλαβών Ιερέων και των Λαϊκών Κατηχητών της επαρχίας Ιστιαίας και την απαραίτητη ευλογία του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτου Χαλκίδος , Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ.κ Χρυσοστόμου τιμήθηκαν οι δυο παλαιότεροι εν ενεργεία κατηχητές της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ιστιαίας, ο Οικονόμος π.Γεωγιος Αλμπάνης εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Κρυονεριτου και η Θεολόγος – Εκπαιδευτικός του Ενιαίου Λυκείου Ιστιαίας Κα Αθανασίου Βιολέτα για την μακροχρόνια προσφορά τους στο κατηχητικό έργο της περιοχής μας.

Τις τιμητικές διακρίσεις επέδωσε ο εκπρόσωπος του σεπτού ποιμεναρχου μας και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος Πανοσιολογιωτατος Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός ο οποίος έκλεισε την εκδήλωση ομιλώντας θαυμάσια περι της αναγκαιότητας της σποράς του Θειου Λόγου , της κατηχήσεως καθώς και της διατηρήσεως της Ιεράς Παραδόσεως του Γένους μας.

Την διοργάνωση και τον συντονισμό επιμελήθηκε ο υπεύθυνος του Τομέα Νεότητας της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ιστιαίας Αιδεσιμολογιωτατος Πρεσβύτερος Ιωάννης Σούρας.

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.