Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΙΣΤΙΑΙΑ

Search Our Site

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Της Άννας Αλεξάνδρας Λουκατζίκου- Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Αιδηψού, Δημοτικής Συμβούλου Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, κατοίκου Αιδηψού.

Με το δια παρακλήσεως αίτημα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Δημήτριο Ζουπανιώτη να συμπεριληφθεί στα πρακτικά της από 25/5/2017 Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού επί της συζήτηση του 12ου Θέματος ημερήσιας διάταξης με τίτλο «Ορισμός Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ιστιαίας-Αιδηψού ΔΗ.ΚΕΙ.Α.».

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,

Η παρούσα συνεδρίαση είναι άκρως νευραλγικής σημασίας για την παρέχουσα το υπόμνημα, καθώς επίκειται προς συζήτηση και ψήφιση η οριστική καρατόμησή μου από τη θέση της Προέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ιστιαίας-Αιδηψού (και με διακριτικό τίτλο «ΔΗ.ΚΕΙΑ.»), κατά την συζήτηση του 12ου θέματος ημερήσιας διάταξης με τίτλο «Ορισμός Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ιστιαίας-Αιδηψού ΔΗ.ΚΕΙ.Α.».

Η εισαγωγή αυτού του θέματος στην ημερήσια διάταξή της παρούσας Συνεδρίασης είναι η τελευταία πράξη του δράματος της αποπομπής μου από τη δημοτική παράταξη, της πολιτικής μου απομόνωσης, της στέρησης του πολιτικού μου λόγου και τελικώς της αποστέρησης από την αυτοδιοίκηση, με τη μορφή της αποκεφάλισης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, ενός Δημοτικού Συμβούλου που εξυγίανε, στήριξε κι ενίσχυσε τη ΔΗ.ΚΕΙ.Α., με σκηνοθέτιδα την ίδια τη Δήμαρχο!!!

Εδώ και τρεις περίπου μήνες η Δήμαρχος απαξιώνει το έργο που με μόχθο, μεράκι και με ειλικρινή προσπάθεια να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις των συνδημοτών μου, προσέφερα στο Δήμο μας, επιτυγχάνοντας την πολιτική μου φίμωση, αφού σε μία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής και σε δύο της εκτελεστικής επιτροπής, δεν μου επέτρεψε να εκφράσω την άποψη μου, όπως υποχρεούμαι και δικαιούμαι να πράξω ως Δημοτική Σύμβουλος, αλλά δεν εισήγαγε καν το νευραλγικής σημασίας θέμα βλάβης της αντλίας του ΒΙΟ.ΚΑ. που τόσο επίμονα αν και ατελέσφορα επεδίωκα να συζητήσουμε, με αποτέλεσμα να καταφύγει το νομικό πρόσωπο του Δήμου σε μια λύση έσχατης ανάγκης, τη μεταφορά των λυμάτων με βυτιοφόρα, η οποία έχει αποδειχθεί και οικονομικώς ζημιογόνα.

Εκτός αυτών βέβαια, η Δήμαρχος, μεθόδευσε με την αναπαραγωγή κατασκευασμένων μηνυμάτων προς τους δημοτικούς συμβούλους την όλως παράνομη διαγραφή μου από τη δημοτική παράταξη, αφού δεν είχα καν ενημερωθεί ότι επίκειται η διαγραφή μου, καθώς και η Απόφαση της διαγραφής μου δεν φέρει σαφή κι ορισμένη αιτιολογία και για την οποία, προς αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο επιφυλάσσομαι να προσφύγω στα αρμόδια Δικαστήρια, όπως επίσης και για τις ψευδείς κατηγορίες που έχει διασπείρει προς κάθε κατεύθυνση η Δήμαρχος και που θίγουν ανεπανάληπτα την τιμή και την υπόληψή μου, στην προσωπική, κοινωνική, οικονομική και πολιτική διάσταση της προσωπικότητας μου. Επαναλαμβάνω ότι για τα παραπάνω θα επιληφθεί άμεσα η Δικαιοσύνη και θα αποδοθούν ευθύνες για τη βλάβη της προσωπικότητάς μου και την εν γένει άρση της προσβολής και αποκατάστασης όλων των πληγέντων δικαιωμάτων μου.

Ποτέ μου δεν επεδίωξα την κατάληψη δημοσίων θέσεων, αλλά από τη στιγμή που ορίστηκα Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΙΑ μοναδικός μου σκοπός ήταν να προσφέρω το μέγιστο δυνατό έργο για το Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού και δη για τη Δημοτική Ενότητα Αιδηψού, στην οποία περιοριζόταν κι η χωρική μου αρμοδιότητα εκπροσωπώντας επάξια τους συμπολίτες μου που με στήριξαν και με στηρίζουν.

Η θητεία μου ως Προέδρου της ΔΗΚΕΙΑ συνέπεσε με την επιδίωξη και την υλοποίηση του έργου της παράδοσης Παιδικής και Νεανικής Βιβλιοθήκης, της οποίας μάλιστα τα εγκαίνια είχαν προσδιοριστεί για τις αρχές Ιουνίου. Η αρχομανία , όπως αποδεικνύεται, της Δημάρχου και η ανάγκη της να μην ολοκληρωθεί το έργο υπό την Προεδρία μου, οδήγησε, ως αποκορύφωμα, σε συνδυασμό με την προσπάθεια της πολιτικής μου απομόνωσης, στην όλως παράνομη κι αναίτια διαγραφή μου από τη δημοτική παράταξη και με κατακλείδα των παραπάνω ενεργειών , την προσπάθεια ψήφισης και λήψης απόφασης περί αντικατάστασής μου και ορισμού νέου Προέδρου, στο σημερινό 12ο θέμα συζήτησης της παρούσας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σας γνωρίζω ότι η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΚΕΙΑ, όπως και του Προέδρου του, ακολουθεί τη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 7 της υπ’ αριθμ. 53/2011 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας Αιδηψού (ΦΕΚ Β/1531/2011), και για την Απόφαση αντικατάστασης μέλους του, όπως και του Προέδρου αυτού, απαιτείται Αιτιολογημένη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ειλημμένη με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του κατά την παρ. 3 του άρθρου 255 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν. 3463/2006 «Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων» ΦΕΚ Α’/11/8-6-2006), ως ισχύει και εφαρμόζεται στην προκειμένη περίπτωση, σε συνδυασμό με τα άρθρα 107 και 109 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’/87/7-6-2010).

Η ψυχολογική πίεση που έχω υποστεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα όπως την εξέθεσα ανωτέρω, η ανάγκη της συνέχισης της ομαλής λειτουργίας της ΔΗΚΕΙΑ, η εξασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων σε αυτή και η καθαρή μου συνείδηση για τα πεπραγμένα μου ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.ΚΕΙ.Α. με οδήγησαν στην απόφασή μου να θέσω υπόψη Σας την παραίτησή μου από τη θέση αυτή. Η παραίτηση τίθεται υπό την αίρεση της αποδοχής της από το Σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου, αναγνωρίζοντας ότι δεν επιθυμώ η παρουσία μου να αποτελεί πρόσκομμα στην υγιή πλέον λειτουργία της ΔΗ.ΚΕΙ.Α για την οποία φέρω μερίδιο θετικής συμμετοχής και είμαι εξαιρετικά υπερήφανη.

Δια του παρόντος, λοιπόν, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.ΚΕΙ.Α, τη θέτω υπόψη του Σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου και Σας γνωρίζω, αξιότιμοι συνάδελφοι, ότι η αποδοχή της τελεί υπό τη διακριτική Σας ευχέρεια λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω.

Με εκτίμηση,

Η Δημοτική Σύμβουλος

Αννα-Αλεξάνδρα Λουκατζίκου

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.