Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΙΣΤΙΑΙΑ

Search Our Site

Πραγματικά έμεινα έκπληκτη από τη συμπεριφορά αυτών που θεωρούσα συνεργάτες και συνοδοιπόρους. Φυσικά όλοι σε μια παράταξη δεν είναι ίδιοι. Διαφοροποιούνται ως προς το χαρακτήρα και τον τρόπο εκφράσης τους ανάλογα με τα βιώματα και τη παιδεία τους και γι αυτό και λογικό να υπάρχουν αντιθέσεις και αντιρρήσεις. Όμως οι βασικές αρχές δημοκρατίας, ήθους και διαφάνειας είναι ακρογωνιαίοι λίθοι στην δράση μιας παράταξης που δε θέλει να μοιάζει με άναρχη ομάδα. Τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου πεποίθηση.

Ως δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος το χρέος μου ήταν να αντιληφθώ τις ανησυχίες και τα προβλήματα των Δημοτών και να προσπαθήσω να τα ικανοποιήσω. Δεν έπραξα ποτέ αυθαίρετα , σεβόμενη πάντα τη γνώμη των πολιτών.

Όλες μου οι εισηγήσεις προέρχονταν είτε από τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των δημοτών που θεωρώ ότι η σύγκλησή τους είναι ύψιστη υποχρέωση των Αντιδημάρχων, είτε από αποφάσεις τοπικών συμβουλίων ή από αιτήματα κοινωνικών φορέων . Η παρουσία μου δε στα συμβούλια και στις επιτροπές ήταν ανελλιπής.

Κύριε Ζουπανιώτη, επειδή είναι υποχρέωση του κάθε αιρετού να λογοδοτεί μπορείτε να μας πείτε αναλυτικά ποιές πράξεις μου προσβάλλουν και παρακωλύουν το έργο της Δημοτικής Αρχής ώστε υπερασπιζόμενος το συμφέρον των Δημοτών να υπερψηφίσετε τη διαγραφή μου;

Είστε σύμβουλος της ΔΕ Αιδηψού όπως και ο κύριος Αγγελόπουλος βέβαια, θα ήθελα να ξέρω που θίχτηκε ο τόπος σας από μένα. Να αναφερθώ

•στα κτίρια που συντηρήθηκαν;,

•στις αισθητικές παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία της πόλης; ,

•στην προσπάθεια να μειωθούν τα χρόνια προβλήματα ύδρευσης;

•στην διασφάλιση των εσόδων του Δήμου από το ΒΙΟΚΑ

• στις πολιτιστικές παρεμβάσεις ; να αναφερθώ στο Χριστουγεννιάτικο χωριό; στο ΚΎΜΑ με τη διοργάνωση 25 εκδηλώσεων το περασμένο καλοκαίρι ;.στην καθιέρωση της Ανθοκομικής έκθεσης;

•Στη δημιουργία της Βιβλιοθήκης ; Δεν την έχετε επισκεφθεί ούτε μια φορά. Προσπάθεια ενός έτους που τόσο άτιμα προσπαθήσατε να τορπιλίσετε διαγράφοντας με δεκαπέντε μέρες πριν την παράδοση της.

Και όλα αυτά ολοκληρώθηκαν στο μισό χρονικό διάστημα από τη δική σας θητεία ως αντιδήμαρχος.

Ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και θεματοφύλακας από αυτή σας τη θέση. των αρχών και των νομίμων διαδικασιών. απορώ πως με τη σιωπή σας συγκαλύψατε την παραπλάνηση των λοιπών συμβούλων με το κατασκευασμένο μήνυμα που προώθησε η κα Δήμαρχος σε συνεργασία με τη κα Καλέμη και υποτίθεται έφερε την υπογραφή μου, για να με συκοφαντήσει και βάση αυτού να με κρίνετε .Επίσης απορώ πως δεν αντιδράτε όταν στο πρακτικό διαγραφής η υπογραφή σας δεν είναι η δική σας.

Φαίνεται έχετε εξοικειωθεί με τις παραποιήσεις αφού δεν είναι η πρώτη φορά που σας συμβαίνει. Αναφέρομαι κε Ζουπανιωτη και κε Αγγελόπουλε στο έγγραφο που έφθασε στο προξενείο του Κιέβου πέρυσι το φθινόπωρο.

Κα Ευσταθίου προφανώς το να θίγεται το κύρος της Δημοτικής Αρχής και εκτός συνόρων από τη διακίνηση μη έγκυρων εγγράφων που φεύγουν από το Δημαρχείο και στα οποία γίνεται αναφορά συνεργατών σας είναι ήσσονος σημασίας για σας αφού ουδέποτε συγκαλέσατε συνάντηση της παράταξης για να επιληφθείτε του γεγονότος. Επιλεκτική ευαισθησία στη διασφάλιση της αξιοπιστίας της Δημοτικής Αρχής ή επιλεκτική ευαισθησία στους συμβούλους;

Η συνείδησή σας κε Ζουπανιωτη σας επέτρεψε να το αποσιωπήσετε και φαίνεται να ξύπνησε μόνο για να με διαγράψετε. Και αν θυμηθώ ότι από τη στιγμή που παραιτηθήκατε από αντιδήμαρχος παραιτηθήκατε συγχρόνως από όλες τις επιτροπές και δηλώσατε εμπράκτως την αποχή σας από τα κοινά μέχρι και που αναλάβατε ως πρόεδρος ,αναρωτιέμαι αν τελικά είστε θύμα ή συνεργός σε αυτή τη σκευωρία.

Μήπως κύριε Αγγελόπουλε γνωρίζετε κάτι περισσότερο για την παραπάνω υπόθεση των παραποιημένων εγγράφων; Μήπως γνωρίζετε από ποιο γραφείο στάλθηκαν τα emails;

Όμοια τα ερωτήματα για την αποπομπή μου και προς εσάς, με τη διαφορά που εσείς ως μέλος της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α θα έπρεπε να είστε περισσότερο τεκμηριωμένος στην κρίση σας. Αντίθετα ποτέ δεν αναφέρατε ένα προβληματισμό σας, πάντα υπερψηφίζατε μεν , αλλά φυσικά κατά την εκτέλεση των έργων και των δράσεων η απουσία σας ήταν αισθητή.

Βέβαια στο κόπο και στα δύσκολα μένουμε μακριά. Απορώ πως τόσα έργα και μια βιβλιοθήκη θιγούν το κύρος σας ως δημοτική αρχή. Αναρωτιέμαι πως νιώθετε που είστε Αντιδήμαρχος στη θέση αυτού που υπογράψετε να διαγραφεί αναιτιολόγητα και μειώσατε την εκπροσώπηση της περιοχής σας. Κοστολογείται αυτό ;

Κύριε Χαρβαλια και κυριε Λυμπερη δεν εμφανίζεστε στα συμβούλια δε μετέχετε σε καμία επιτροπή, σχεδόν δε ζείτε εδώ. Ως εκ τούτου δε γνωρίζετε τις θέσεις μου, τις δράσεις μου ,τη συμπεριφορά μου . Δε με ρωτήσατε, δε ζητήσατε να με ακούσετε και ερήμην μου με διαγράψατε. Η απουσία και η απραξία τιμούν περισσότερο το κύρος της Δημοτικής Αρχής; .Έτσι εύκολα αγνοείτε τους δημότες που με ψήφισαν ;

Και εσείς Κύριε Σπανε , μέχρι και πριν είκοσι μέρες αναγνωρίζατε τη προσφορά μου στο Δήμο, μαζί συζητούσαμε τα προβλήματα του ΒΙΟΚΑ, της ύδρευσης ,του προσωπικού αλλά ήσασταν και πλήρως ενημερωμένος για τη Βιβλιοθήκη και ως αντιδήμαρχος παιδείας και ως μέλος της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α.

Την είχατε δει ,γνωρίζατε το πλαίσιο λειτουργίας της και την προσπάθεια που κάναμε ώστε να προλάβουμε να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα της εθνικής βιβλιοθήκης για το καλοκαίρι .

Ο ίδιος αναγνωρίσατε τη σημαντικότητα της για το Δήμο .Παρόλα αυτά υπογράψατε τη διαγραφή μου απορυθμίζοντας ένα πρόγραμμα με τόσο συγκεκριμένες ημερομηνίες, στερώντας από τα παιδιά κάτι ξεχωριστό χωρίς να έχετε εξασφαλίσει εκ των προτέρων τη συνέχεια του. Ποιος επιτέλους είναι αυτός ο τόσο σοβαρός λόγος που με διαγράψετε με συνοπτικές διαδικασίες. Οι χωρίς επιχειρήματα προσωπικές εμμονές της Δημάρχου είναι πιο σημαντικές από το έργο σας ως Αντιδήμαρχος παιδείας ;

Τελικά πως προοδεύει ένας Δήμος; Με οράματα, με έργα ή με σκευωρίες, εξαρτήσεις και δηλώσεις υποταγής ; Η συνεργασία μας και η εμπιστοσύνη κα Ευσταθίου δεν κλονίστηκαν μόνο λόγω αυτών που προανέφερα ή προσωπικών αντιπαραθέσεων.

Κλονίστηκαν όταν επανειλημμένα ζητούσατε να ικανοποιηθούν μέσω της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α ενέργειες οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονταν στο σχέδιο δράσης της. Όταν διαπιστώσατε καιρό τώρα οτι η ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α δεν είναι έρμαιο των διαθέσεων σας, υποσχεθήκατε τη θέση του προέδρου σε άτομα ικανά να εκπληρώσουν τις προσωπικές σας επιθυμίες, στήσατε ένα ολόκληρο παρασκήνιο για να πετύχετε αυτή την αλλαγή. Με το νόμο δεν μπορέσατε να τα βάλετε ,κανείς δεν είναι υπεράνω αυτού. Αρχίσατε έτσι να σπέρνετε διχόνοια ανάμεσα στους συμβούλους ,να συκοφαντείτε, να λοιδορείτε.

Προσπαθήσατε με επίδειξη φτηνής εξουσίας να υπονομεύσετε το έργο μας και όσο το έργο μας προόδευε τόσο εντείνονταν οι προσπάθειες σας για να το υποτιμήσουν. Φθάσατε να εισηγηθείτε τη διαγραφή μου δεκαπέντε μέρες πριν τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης , θέτοντας υπό αμφισβήτηση όλο το πρόγραμμα της βιβλιοθήκης για το καλοκαίρι.

Και ενώ είχα δηλώσει τη Δευτέρα 8 Μαΐου ενώπιόν όλων των συμβούλων της παράταξης οτι μόλις γίνουν τα εγκαίνια και εξασφαλισθεί η καλοκαιρινή εκστρατεία θα παραιτηθώ κάνοντας την ύστατη προσπάθεια να σωθεί αυτό το εγχείρημα, εσείς εξακολουθήσατε να δράτε παρασκηνιακά και αυθαίρετα που και μέχρι τη προγραμματισμένη μουσική εκδήλωση των εγκαινίων ακυρώσατε χωρίς να το γνωρίζει κανείς.

Και επειδή τεχνηέντως ακούγεται ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε για την παρουσία σας ή την απουσία σας στα εγκαίνια, για το ποιος δηλαδή θα κόψει την κορδέλα. Η απάντηση είναι απλή, ο βίος του καθενός δείχνει ποιος είναι για κορδέλες και αρώματα και ποιος για δουλειά και έργα ουσίας.

Το πρόβλημα όμως σαφώς και δεν είναι μόνο η ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α

Έχει μεγάλη σημασία για μένα το γεγονός ότι μένατε απαθής στα προβλήματα της Αιδηψού .Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μου, η στάση σας ήταν ίδια.

Στις δυσκολίες η λύση για εσάς ήταν ή να αρνείστε να συζητήσετε το πρόβλημα ή να μεταθέτετε την ευθύνη σε υφισταμένους σας.

Για το ΒΙΟΚΑ εκκλήσεις επί εκκλήσεων, έγγραφα επί εγγράφων ουδέποτε προκαλέσατε συνάντηση για να μας ενημερώσετε για την πορεία των τυχόν ενεργειών σας . Με κατηγορείτε ότι οικειοποιούμαι οτι έργο έγινε και με κατηγορείται επίσης για οτι δεν έγινε.

Δεν αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό σας.

Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και η αδυναμία αποτέλεσμα ενός ;

Αυτή είναι η δύναμη της ομάδας σας και της συνεργασίας που πρεσβεύετε; Σαφώς στο Δήμο δε γίνεται να δρα κανείς μεμονωμένα αυτό αγγίζει τα όρια της αυθαιρεσίας και αποτελεί δική σας τακτική.

Για ποιες συνεργασίες μιλάτε όσον αφορά τους αιρετούς ; Ο πρόεδρος του τοπικού της Αιδηψου απών. Στα τρία χρόνια το τοπικό Συμβούλιο συνεδρίασε 8-9 φορές, ενώ έπρεπε 36. Επιληφθήκατε του θέματος ; μάλλον θα επιληφθεί η Περιφέρεια .

Οι δυο σύμβουλοι της Αιδηψού απόντες κατά δήλωση τους και κατά πράξη, μέχρι που ανέλαβαν πάλι αξιώματα.

Εσείς ; στο τέλος για τη φωτογραφία .Καλά κάνετε ,αλλά είστε υποχρεωμένη να αναγνωρίσετε τι προηγήθηκε για να φτάσετε στη φωτογραφία.

Με ορίσατε αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών , μου αφαιρέσατε όμως το δικαίωμα να δίνω εντολές για τη διενέργεια τεχνικών περιγραφών καθώς ορίσατε αποκλειστικά υπεύθυνο το κ Παπαδόπουλο.

Το αποτέλεσμα σας το παρουσιάζω:

Την ανάγκη προμήθειας αντλίας για το πρόβλημα της ύδρευσης στα Πλατάνια το επισήμανα στις 20 Φεβρουαρίου ,η εντολή για τη προμήθεια της απο το κ Παπαδόπουλο δόθηκε 26 Απριλίου (με καθυστέρηση τριών μηνών).

Όπως και για το ηλεκτρολογικό υλικό η εντολή για τη σύνταξη της μελέτης στη τεχνική υπηρεσία για προμήθεια ηλ.υλικού για την Δ.Ε Αιδηψού για το 2017 δόθηκε στις 17 Απριλίου. Τα μηχανήματα έργου ανήκουν στην τεχνική υπηρεσία. Το δικαίωμα συντονισμού τους μου το αφαιρέσατε, ορίζοντας υπεύθυνους τους κ. Τζατζαλο κ.Σελιμη .

Καθημερινά απαξιώνατε τους θεσμούς. Σεβαστήκατε το θεσμό του αντιδημάρχου όταν ανατρέπατε το καθημερινό πρόγραμμα εργασίας χωρίς τη παραμικρή ενημέρωση και συνεννόηση ; Ούτε το θεσμό της εκτελεστικής επιτροπής .

Σεβαστήκατε το θεσμό της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α όταν θέσατε σαν όρο να μη γίνονται συμβούλια αν δεν είστε παρούσα ; Σεβαστήκατε τα μέλη της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α όταν τα παροτρύνατε να μη συμμετέχουν στα συμβούλια της ώστε να μην υπάρχει απαρτία και να μην υλοποιηθεί το Συμβούλιο;

Πρέπει μάλλον να σας θυμίσω τη συμβουλή του Θρασύβουλου του Μιλησιου προς τον Περίανδρο τύραννο της Κορίνθου όταν τον ρώτησε πως διατηρεί την εξουσία. Τον πήγε λοιπόν, σε ένα χωράφι με στάχυα και με ένα δρεπάνι έκοψε τα πιο εύρωστα, αυτά που ξεχώριζαν.

Αυτό όμως έγινε το 650πχ και επί τυραννίας ενώ σήμερα είμαστε στο 2017 και με δημοκρατία.

Αυτός είναι ο εύκολος τρόπος διατήρησης της εξουσίας, ο δύσκολος είναι το έργο, η συνεργασία και η εμπιστοσύνη. Έτσι φέρονται οι επικεφαλείς που τους καθοδηγεί ο φόβος. η ανασφάλεια και τα πάθη.

Είναι τιμή μου που με αποβάλατε και θεωρήσατε ότι δεν είμαι σαν και εσάς. Τα πιστεύω μου και οι αρχές μου είναι αδιαπραγμάτευτες και θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των Δημοτών από τη θέση του ανεξάρτητου συμβούλου.

Προφανώς ιδιαίτερα οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης θα με ρωτήσετε γιατί τα λέω όλα αυτά σήμερα ενώ μέχρι τώρα σιωπούσα. Όλο αυτό το διάστημα φυσικά και δε έμεινα απαθής σε όλα αυτά που με διαφοροποιούσαν .Έπαιρνα πάντα θέση κα την υποστήριζα ,βάζοντας όμως πάνω από όλα την ολοκλήρωση των έργων που είχα αναλάβει να διεκπεραιώσω πέρα από τις δυσκολίες και τις προσωπικές απογοητεύσεις.

Όσον αφορά τη Δημοτική Κοινωφελή επιχείρηση βλέπω ότι καταβάλετε τεράστιες προσπάθειες για να φύγω τόσες που πλέον σας έχει γίνει εμμονή.

Δεν είμαι πολιτικός καριέρας, ούτε εξαρτημένη από κάποιο αξίωμα , απλά έχοντας συναίσθηση της ευθύνης αυτού που ανέλαβα προσπάθησα να το επιτελέσω με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Γνωρίζοντας το ρόλο , το σκοπό και τη χρησιμότητα της κοινωφελούς επιχείρησης στη τοπική κοινωνία, γνωρίζοντας οτι η ομαλή λειτουργία του προγράμματος ΒΣΣ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εύρυθμη λειτουργία της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α .

Δεν θα μπορουσα να θέσω σε κίνδυνο το θεσμό αυτό και να κλονίσω την αξιοπιστία της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α που με τόσο κόπο ανακτήσαμε. Γι αυτό το λόγο υποβάλλω τη παραίτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη θέση του προέδρου. Λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε ζητώ ένα περιθώριο μιας εβδομάδας περίπου για να σας παραδώσω με ακρίβεια την επιχείρηση.

Ευχαριστώ τους δημοτικούς συμβούλους που στήριξαν το έργο μου. Ακόμα και η αυστηρή κριτική κάποιων ήταν πολύ γόνιμη. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου ,ανθρώπους με ιδιαίτερο ήθος ,καλλιέργεια και ευγένεια ψυχής που με μοναδικό γνώμονα την ανιδιοτελή προσφορά και πλήρη συναίσθηση ευθύνης ως το τέλος πάλευαν να υλοποιήσουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο το σχέδιο δράσης της επιχείρησης. Δεν αναφέρομαι ονομαστικά γιατί ξέρω οτι δεν το επιθυμούν.

Ευχαριστώ τους εργαζομένους που πίστεψαν στο έργο μας ,προσέφεραν υπηρεσίες υπερβάλλοντας εαυτούς με αγάπη για τον τόπο.

Τέλος ευχαριστώ με ιδιαίτερο σεβασμό τους δημότες που στήριξαν ,έκριναν αλλά και αναγνώρισαν το έργο μας. Δεν εγκαταλείπω, είμαι ενεργός πολίτης. Εύχομαι κάθε επιτυχία στους επόμενους ,και είμαι στην διάθεση τους για τυχόν διευκρινίσεις.

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.