Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΙΣΤΙΑΙΑ

Search Our Site

Σε μια πολύ σημαντική κίνηση προχώρησε προχθές (25-9-2017) το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας για το θέμα της «αποκατάστασης» του ιστορικού μνημείου του Ταύρου των Ωρεών.

Συγκεκριμένα (εκτός από τα άλλα 7 έργα που εντάχθηκαν και γράφουμε ξεχωριστά) εξασφαλίσθηκε ποσό της τάξεως των 150.000 ευρώ για να γίνει η ανάπλαση και διαμόρφωση της πλατείας όπου εκτίθεται το γλυπτό του Ταύρου των Ωρεών, καθώς και η αντικατάσταση του στεγάστρου του.

Θυμίζουμε εδώ πως στις 24 Ιουλίου έγινε το πρώτο βήμα για την εξασφάλιση των χρημάτων αυτών.

Συγκεκριμένα στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς έγινε τότε η "Αποδοχή μελέτης για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και αλλαγή στεγάστρου του ταύρου των Ωρεών."

Η μελέτη κατατέθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού – Τουρισμού και Αθλητισμού Γιάννη Κοντζιά, που παραβρέθηκε στην Οικονομική Επιτροπή συνεπικουρούμενος από μέλη του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Ωρεών, καθώς και των Αρχιτεκτόνων που πραγματοποίησαν τη μελέτη.

Κατά τη συζήτηση της μελέτης με τα μέλη της οικονομικής Επιτροπής, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης δεσμεύτηκε για την εξασφάλιση των απαιτούμενων οικονομικών πόρων που χρειάζονται για την πραγματοποίηση του έργου.

Είναι σημαντικό το γεγονός αυτό και σαν ΔΙΑΥΛΟΣ, εκτός από τον δρόμο της Νησιώτισσας που έχει πρόβλημα εδώ και χρόνια και το οποίο έχουμε εδώ και ένα χρόνο αναρτημένο στην ενότητα Ως Πότε, θυμίζουμε πως είχαμε σε αυτή την ενότητα και τον Ταύρο των Ωρεών.

Πλέον δεν θα υπάρχει στην ενότητα αυτή ο Ταύρος, μιας και τα χρήματα εξασφαλίστηκαν και σύντομα θα ξεκινήσει η αναμόρφωση του στεγάστρου και του περιβάλλοντος χώρου. Ας ευχηθούμε να συμβεί το ίδιο και για τον δρόμο της Νησιώτισσας το συντομότερο, πριν θρηνήσουμε θύματα.

Δείτε το αποκλειστικό μας άρθρο για την έγκριση του έργου από τον κο Κώστα Μπακογιάννη, στις 24 Ιουλίου 2017, κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο που υπάρχει στην αρχή του άρθρου.

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.