Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΙΣΤΙΑΙΑ

Search Our Site

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή απο τον Νίκο Μαυρούστικο, κάτοικο Ωρεών, σε σχέση με την απομάκρυνση του περιπτέρου απο την παραλία των Ωρεών.

Έχουμε ήδη αναφερθεί στο γεγονός, σε άλλη καταχώρησή μας.

Όλοι στους φιλόξενους Ωρεούς μέσα στις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων, περιμέναμε και περιμένουμε να μας ζεστάνουν τις καρδιές πράξεις ανθρώπινες, ζεστές, με πολλά χαμόγελα και καλοσύνη.

Στις δύσκολες ώρες που περνάμε, ώρες ατομικής και κοινωνικής απομόνωσης, προσωπικής αναζήτησης και επιβίωσης, οι προσπάθειες του Αθλητικού Ομίλου και του Πολιτιστικού Συλλόγου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, καθώς αποτελούν όαση μέσα στην αποψίλωση των θεσμών, που μας κάνουν ανθρώπους με αξιοπρέπεια.

Ωστόσο, το Σάββατο το απόγευμα στις 30/12 στην αγαπημένη μου παραλία των Ωρεών, στον πεζόδρομο, αντίκρισα κάτι το οποίο με στενοχώρησε!!! Γκρέμισαν το περίπτερο, ένα απλό, ξύλινο για πολλούς περίπτερο που ΄΄ χαλούσε την εικόνα του τοπίου και ήταν αιτία πολλών κακών ΄΄, για τα οποία όμως ευθύνονται άλλοι.

Πρόκειται για ένα περίπτερο, που στα 55 χρόνια της ζωής μου ήταν το στέκι μας. Το στέκι του μπαρμπά Γιώργου, που πηγαίναμε δειλά – δειλά να πάρουμε τα πρώτα χύμα τσιγάρα μας, << το καρελάκι >>, πιτσιρικάδες που βιαζόμασταν να γίνουμε άντρες. Ένα περίπτερο που όσοι δεν γεννήθηκαν στους Ωρεούς , ίσως τους δικαιολογώ, δεν μπορούν να καταλάβουν την αξία του, όχι μόνο σαν ένα ξύλινο κατασκεύασμα αλλά σαν ένα μαγικό κουτί που έκρυβε μέσα του, ιστορίες, χαμόγελα, καβγάδες, προβληματισμούς, πολιτικές συζητήσεις αλλά και κριτικές αγώνων ποδοσφαίρου, όλων των κατηγοριών ακόμα και του Α. Ο Ωρεών. Δεν μπορούν να καταλάβουν πόσους μας απασχολούσε που ήταν κλειστό και πόσο το μάτι μας το αναζητούσε και το αναζητά σε κάθε μας βόλτα.

Δε γνωρίζω τι ήταν αυτό ακριβώς που οδήγησε κάποιους σε αυτή την πράξη. Τι ήταν αυτό που ενεργοποίησε ΄΄ το Θεό ΄΄, ημέρες Χριστουγέννων, να ΄΄ δώσει άνωθεν εντολή ΄΄ για γκρέμισμα. Όμως, ημέρα Σάββατο… 30 Δεκεμβρίου 2017 αργία!!! Να ήταν η στιγμή που έπρεπε να φύγει και να ξεριζωθεί το ΄΄ κακό ΄΄ ; Αυτό επιτρέψτε μου, με κάνει καχύποπτο και επιφυλακτικό.

Θέλω να δω τη συνέχεια σε αυτή τη ιστορία. Πιστεύω υπήρχαν λόγοι σοβαροί που οδήγησαν στην << νόμιμη >> απομάκρυνση – καταστροφή του. Ίσως πάλι, όπως μου δικαιολογήθηκε κάποιος, θα μπει στη θέση του ένα περίπτερο καινούριο πιο ωραίο!!! Θα περιμένω!! Γιατί φοβάμαι πως για κάποιους και ο Ταύρος των Ωρεών είναι σε λάθος σημείο γιατί κόβει τη θέα προς τη θάλασσα. Ε… δεν πιστεύω να μπει μπουλντόζα να τον πάρει από εκεί!!!

Αγαπητοί μου καθημερινοί νεοέλληνες, η ιστορία ενός τόπου γράφεται με πολύ απλά πράγματα, με αυτά που το μυαλό σας δεν φτάνει για να τα επεξεργαστεί, να τα φανταστεί και να τα αξιολογήσει.

Μόνο σεβασμό!!! Σεβασμό στον τόπο που έτυχε να σας φιλοξενεί.

Μην υποτιμάτε τους φιλόξενους απλούς ανθρώπους. Προπάντων μη μας κάνετε να αισθανόμαστε ξένοι μέσα στον τόπο μας, ούτε δανεικοί, ούτε παρεξηγημένοι!

Μόνο σεβασμό!!! Τίποτε άλλο.

Φιλικά ένας απλός δάσκαλος

Νίκος Δ. Μαυρούτσικος

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.