Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΙΣΤΙΑΙΑ

Search Our Site

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας εκφράζει την αντίθεσή του, σχετικά με την κατάργηση ή μεταφορά του Ειδικού άμισθου Υποθηκοφυλακείου Ιστιαίας στο υπό σύσταση Υποκατάστημα Χαλκίδας του Κτηματολογικού Γραφείου Στερεάς Ελλάδας , η οποία προβλέπεται με την νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την σύσταση του Οργανισμού Εθνικού Κτηματολογίου.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση είναι δεδομένο ότι θα δημιουργηθεί σοβαρότατο πρόβλημα στην ταχύτητα και την ασφάλεια των συναλλαγών και θα υπάρξει μεγάλη ταλαιπωρία και δυσχέρεια για τη διεκπεραίωσή τους, τόσο στους επιστημονικούς κλάδους που ασχολούνται με τη μεταβίβαση των ακινήτων (Συμβολαιογράφοι, Δικηγόροι, Δικαστικοί Επιμελητές), όσο και στους συμπολίτες μας, που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας, καθόσον:

1) Η Χαλκίδα βρίσκεται σε απόσταση 110 χιλιομέτρων από την πόλη της Ιστιαίας, το οδικό δίκτυο δε που συνδέει τις δύο αυτές πόλεις δεν επιτρέπει να διανυθεί η διαδρομή αυτή σε λιγότερο από 2 ώρες με ιδιωτικό αυτοκίνητο και σε 4 ώρες με το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Ευβοίας. Περαιτέρω κατά τους χειμερινούς ειδικά μήνες υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες στην ασφαλή πραγματοποίηση της διαδρομής αυτής, αφού αυτή διέρχεται από ορεινό όγκο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και μέρες που δεν είναι καν δυνατή η πραγματοποίηση της διαδρομής αυτής. Καταλαβαίνει, λοιπόν, κανείς ότι ο συμπολίτης μας που θα έχει ανάγκη να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε συναλλαγή με το Υποθηκοφυλακείο (π.χ τη μεταγραφή ενός αγοραπωλητηρίου συμβολαίου, ενέργεια που ως γνωστόν πρέπει να γίνει στο εγγύτερο δυνατό διάστημα σε σχέση με την υπογραφή του συμβολαίου) θα πρέπει να εγκαταλείψει την εργασία του, να ταξιδέψει για τουλάχιστον 4 ή 8 ώρες (αν συνυπολογίσει κανείς και το ταξίδι επιστροφής) και βεβαίως να χρειαστεί να επαναλάβει το ίδιο ταξίδι μετά από λίγες μέρες προκειμένου να παραλάβει το σχετικό πιστοποιητικό, το οποίο, ως γνωστόν, δεν εκδίδεται αυθημερόν. Όλα τα ανωτέρω, λοιπόν, συνεπάγονται μεγάλη σωματική ταλαιπωρία, ενέχουν σημαντικό οικονομικό κόστος και βεβαίως αποθαρρύνουν τις συναλλαγές, οι οποίες είναι απαραίτητες για την επιθυμητή από όλους ανάπτυξη, δημιουργούν δηλαδή εκ του μη όντος μία εξόχως προβληματική κατάσταση.

2) Η απομάκρυνση του Υποθηκοφυλακείου από την πόλη της Ιστιαίας και μάλιστα σε μία πόλη τόσο μακριά από αυτήν, όπως προαναφέρθηκε, εκτός των πρακτικών δυσχερειών που θα επιφέρει σε όλους εκείνους τους επαγγελματίες (Συμβολαιογράφους, Δικηγόρους, Δικαστικούς Επιμελητές) που εδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας και για την εύρυθμη άσκηση του λειτουργήματός τους είναι απαραίτητη η απρόσκοπτη και ευχερής παρουσία τους στο οικείο Υποθηκοφυλακείο, θα ενισχύσει - άνευ λόγου και αιτίας στην προκείμενη περίπτωση - το αίσθημα εγκατάλειψης που ήδη νιώθουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Ιστιαίας από την αποψίλωση της περιοχής τους από διάφορες Δημόσιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Αστυνομικό Τμήμα Λουτρών Αιδηψού κλπ.), δίχως να λαμβάνεται υπόψη η δυσκολία που αντιμετωπίζουν στην επικοινωνία τους με την πρωτεύουσα της Περιφερειακής τους Ενότητας και ενώ βεβαίως, ως προς τις Υπηρεσίες του Υποθηκοφυλακείου, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα εξυπηρέτησής τους εξ αποστάσεως, αφού τα αρχεία των Υποθηκοφυλακείων στερούνται ψηφιοποίησης.

Κατόπιν αυτών το Δημοτικό Συμβούλιο αιτείται, ενόψει της επικείμενης κατάθεσης του εν λόγω νομοσχεδίου, να ληφθούν σοβαρά υπόψη όλα τα ανωτέρω προκειμένου να διατηρηθεί Υποκατάστημα του υπό σύσταση Οργανισμού στην Ιστιαία, ως έχει, καθώς με την προτεινόμενη ρύθμιση, αντί να επιλυθεί, θα δημιουργηθεί σοβαρότατο πρόβλημα από εκεί που δεν υπήρχε.

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.