Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΙΣΤΙΑΙΑ

Search Our Site

Ο Αλέξανδρος Καλέμης κατέθεσε σήμερα Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 στη Γραμματεία του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού «ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗΣ ΗΘΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ».

Μαζί με τη δική του Δήλωση, κατατέθηκαν και οι δηλώσεις της Νίκης Καλέμη καθώς και του ερασιτέχνη φωτογράφου Λεωνίδα Τζάνη, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Το θέμα έχει να κάνει όπως και την προηγούμενη εβδομάδα έγραψε ο ΔΙΑΥΛΟΣ News, με την πρόθεση της Δημάρχου να προχωρήσει σε έκδοση εντύπου του οποίου ο Αλέξανδρος Καλέμης λέει πως έχει τα πνευματικά δικαιώματα και τα οποία δεν έχει παραχωρήσει σε κανέναν.

Μάλιστα το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία από το τελευταίο Δημ. Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής.

Ακολουθεί η επιστολή του κου Αλέξανδρου Καλέμη

---------------------------------------------------------------------

Ιστιαία 20 Φεβρουαρίου 2018

Προς την κ. Δήμαρχο και τους Δημοτ. Συμβούλους Ιστιαίας-Αιδηψού

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗΣ ΗΘΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΛΕΜΗ


Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας-Αιδηψού (16/2/2018 θέμα 18) για την ανατύπωση, άνευ της αδείας μου, του εντύπου «Βόρεια Εύβοια. Η άγνωστη καλλονή» και του δίγλωσσου χάρτη της Βόρειας Εύβοιας, παράλληλα με την απαξιωτική αντιμετώπιση του νόμου 2121/93 εκ μέρους της Δημάρχου με υποχρεώνουν να λάβω μέτρα προστασίας των ηθικού και περιουσιακού δικαιώματός μου, όπως καθορίζει ο προαναφερθείς νόμος περί «Πνευματικών Δικαιωμάτων».

Ως εκ τούτου και εν αναμονή της κυκλοφορίας του νέου εντύπου επιθυμώ να σας ενημερώσω για τα εξής.

Απαγορεύω την καθ΄ οιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, αντιγραφή ή εν γένει χρησιμοποίηση κειμένων, χαρτών, σκίτσων, φωτογραφιών και άλλων αρχείων μου από την σημερινή Δημοτική Αρχή, άνευ της γραπτής μου αδείας. Η απαγόρευση ισχύει τόσο για τα κάθε είδους έντυπα, όσο και για άλλες χρήσεις (ιστοσελίδες, ανακοινώσεις, ομιλίες κτλ). Επισημαίνω πως μέχρι σήμερα ουδέποτε και σε κανένα έχω παραχωρήσει, μέσω συμβολαίου ή ιδιωτικού συμφωνητικού, πνευματικά δικαιώματα, συνόλου ή μέρους του έργου μου. Ως εκ τούτου δεν ευσταθεί κανένας ισχυρισμός που μπορεί να ανατρέψει την ως άνω απαγόρευση.

Η επιστολή αυτή θα συμπεριληφθεί στα στοιχεία εν όψει ενδεχόμενης άσκησης κάθε νόμιμης διαδικασίας προστασίας περιουσιακών και ηθικών δικαιωμάτων μου με βάση τον νόμο 2121/93 (περί πνευματικών δικαιωμάτων).

Αλέξανδρος Καλέμης

Ερευνητής – Συγγραφέας

Συνταξιούχος Εκδότης

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.