Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΙΣΤΙΑΙΑ

Search Our Site

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

1. Μελαχροινού Γεωργίου του Βαϊου, κατοίκου Ν. Πύργου επί της 18ης οδού,

2. Ταστάνη Βασιλείου του Γεωργίου, κατοίκου Ν. Πύργου και επί της 19ης οδού, Χουβαρδά Ιωάννη του Δημητρίου, κατοίκου Ν. Πύργου και επί της 18ης οδού,

3. Μπαλαπέρη Κορίνας του Παναγιώτη, κατοίκου Ν. Πύργου και επί της 17ης οδού,

4. Μητσοπούλου Δημητρίου του Εμμανουήλ, κατοίκου Ν. Πύργου και επί της 16ης οδού,

5. Βάσου Γαβριήλ του Βασιλείου, κατοίκου Ν. Πύργου και επί της 18ης οδού,

6. Παραντέ Σεβαστιανής του Νικολάου, κατοίκου Ν. Πύργου και επί της 18ης οδού,

7. Καλέμη Νίκης του Αλεξάνδρου, κατοίκου Ιστιαίας, διατηρούσης την έδρα των εκδόσεών της επί της 17ης οδού Ν. Πύργου,

8. Ντελμπεντέρη Μιχαήλ του Θεοδώρου, κατοίκου Ν. Πύργου και επί της 18ης οδού,

9. Ντελμπεντέρη Παναγιώτη του Θεοδώρου, κατοίκου Ν. Πύργου και επί της 18ης οδού,

10. Πανάγου Χρυσούλας του Αντώνη, κατοίκου Ν. Πύργου και επί της 17ης οδού,

11. Κόλυζα Ιωάννη του Αριστείδη, κατοίκου Ν. Πύργου και επί των οδών 18ης και 17ης,

12. Χουβαρδά Ιωάννη του Δημητρίου, κατοίκου Ν. Πύργου και επί της 18ης οδού.

ΠΡΟΣ –ΚΑΤΑ

Του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού Ευβοίας, που εδρεύει στην Ιστιαία Ευβοίας και εκπροσωπείται νόμιμα.

…………………………

Όπως καλά γνωρίζετε, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που σημειώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2018 στην περιοχή της Β. Ευβοίας, ο Νέος Πύργος και ειδικότερα η περιοχή που κείται μεταξύ της 15ης και 19ης οδού, υπέστη έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, που είχαν ως συνέπεια την επέλευση ζημιών σε κατοικίες και καταστήματα. Δια του παρόντος εκφράζουμε την πρόθεσή μας, αφενός να σας ενημερώσουμε για τις ζημιές, τις οποίες υπέστημεν, συγχρόνως δε, εντόνως διαμαρτυρόμενοι, να σας επισημάνουμε ότι αυτές οφείλονται στις αποδεδειγμένες ευθύνες σας, λόγω της παντελούς απουσίας μέτρων τα οποία οφείλατε να είχατε λάβει, αφού το πρόβλημα ήταν γνωστό από προηγούμενες περιπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες και οι ενοικιαστές ακινήτων στην παραλιακή περιοχή του Ν. Πύργου μεταξύ των οδών 15ης και 19ης (οικιών, ξενοδοχείων, σούπερ-μάρκετ, εκδοτικού οίκου κ.α.) δεν θα είχαμε υποστεί τις ζημιές που υπέστημεν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 15ης και 16ης Φεβρουαρίου 2018, αν ως Δημοτική Αρχή είχατε εφαρμόσει τα όσα είχατε υποσχεθεί επισήμως και επανειλημμένως μετά την Άνοιξη του 2016, όταν και πάλι είχαν σημειωθεί παρόμοιες καταστροφές κατά την πλημμύρα της 21ης Μαΐου 2016. Αναλυτικότερα μετά την προαναφερθείσα πλημμύρα (21/5/2016) οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής του Ν. Πύργου, συνειδητοποιήσαμε πως οι έντονες βροχοπτώσεις δημιουργούσαν στην εν λόγω περιοχή συγκεντρώσεις υδάτων, των οποίων το μέγεθος δεν είχε παρατηρηθεί κατά το παρελθόν.

Για τον λόγο αυτό μετά από πρωτοβουλίες κατοίκων, εκλήθησαν για αυτοψία της περιοχής, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και οι αρμόδιοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουνίου του 2016, οπότε το κλιμάκιο του Δήμου, παρουσία αρκετών κατοίκων της εν λόγω περιοχής, εντόπισε τα τεχνικά προβλήματα και δεσμεύθηκε για συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες ο Δήμος θα προέβαινε άμεσα.

Μερικές από αυτές ήταν, η διάνοιξη ρείθρου το οποίο, μέσω αγωγού κάτω από τον υπερυψωμένο παραλιακό δρόμο του Ν. Πύργου, θα οδηγούσε τα ύδατα προς τη θάλασσα, ο καθαρισμός και η διάνοιξη ενός, πλησίον ευρισκομένου, ρέματος κ.α.

Οι δύο αντιδήμαρχοι, που συνόδευαν το κλιμάκιο, καθώς και ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Δημήτριος Σπανός, διαβεβαίωσαν, πως μετά την εύκολη (όπως τόνισαν) σύνταξη και έγκριση μιας μελέτης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το έργο θα ολοκληρωνόταν μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου και πάντως όχι αργότερα από τον Οκτώβριο του 2016.

Κατά το διάστημα του καλοκαιριού έτους 2016 έγιναν αρκετές ακόμη υπενθυμίσεις τόσο από την 4η εξ ημών Κορίνα Μπαλαπέρη, (που διατηρώ ατομική επιχείρηση ενοικιαζομένων δωματίων), όσο και από την 7η εξ ημών κ. Νίκη Καλέμη (εκδότρια βιβλίων), η οποία τυγχάνω και συνεργάτιδα του Δήμου. Επίσημη και επείγουσα αναφορά προς τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού έγινε επίσης και στις 26 Μαΐου 2016 από ομάδα 55 ατόμων που την υπέγραψαν. Η αναφορά αυτή, της οποίας αντίγραφο επισυνάπτεται στην παρούσα, πρωτοκολλήθηκε στο Δήμο με αριθμό πρωτοκόλλου 26/5/2016 Α.Π.5730. Οι οχλήσεις προς τον Δήμο και οι υπενθυμίσεις των δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση του προβλήματος, συνεχίστηκαν τόσο από κατοίκους ατομικά, όσο και από συλλόγους του Ν. Πύργου. Οι απαντήσεις όμως χαρακτηρίζονταν από αναβλητικότητα, ενίοτε δε και από προκλητικότητα του τύπου «έχουμε σοβαρότερα θέματα αυτή τη στιγμή».

Μέσα σε αυτό το κλίμα και υπό το συνεχές άγχος νέων καταστροφικών επιπτώσεων, πέρασε μία διετία περίπου, χωρίς ουδεμία αντιμετώπιση του προβλήματος εκ μέρους σας και χωρίς εφαρμογή των λύσεων για τις οποίες είχαν δεσμευθεί οι εκπρόσωποί σας.

Θα πρέπει στο σημείο αυτό να επισημανθεί, πως τα όποια ακραία καιρικά φαινόμενα, έχουν διαφορετικές επιπτώσεις από περιοχή σε περιοχή, ανάλογα με την ποιότητα των τεχνικών έργων προστασίας. Στην εν λόγω περιοχή του Ν. Πύργου, οι όποιες επιπτώσεις μιας ισχυρής βροχόπτωσης δεκαπλασιάζονται, αποκλειστικά και μόνο λόγω της αδράνειας, που επιδείξατε και συνεχίζετε να επιδεικνύεται.

Επειδή διανύουμε ακόμη την χειμερινή περίοδο και το ενδεχόμενο νέων βροχοπτώσεων θεωρείται πιθανό, σας κοινοποιούμε άμεσα την παρούσα καλώντας σας να λάβετε τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την προστασία μας, ενώ τον κατάλογο και τα τεκμήρια της εκτίμησης των καταστροφών που υπέστημεν, θα σας τον παραδώσουμε εν ευθέτω χρόνο, προκειμένου να προβείτε στις οικονομικές αποζημιώσεις μας, αφού αυτές είναι απόλυτα συνδεδεμένες με τις ευθύνες σας, από την μη λήψη μέτρων τα οποία είχατε υποχρέωση να λάβετε.

Για τους λόγους αυτούς

Και με την ρητή επιφύλαξη όλων των νομίμων δικαιωμάτων μας για την αποκατάσταση κάθε υλικής και ηθικής βλάβης την οποία υπέστημεν ή θα υποστούμε στο μέλλον από τις πράξεις ή τις παραλείψεις σας,

Ζητούμε:

Να προβείτε σε άμεση εφαρμογή των ενεργειών για τις οποίες έχετε

δεσμευθεί απέναντί μας ήδη από τον Ιούνιο του έτους 2016, άλλως σε

κάθε ενδεικνυόμενο αντιπλημμυρικό έργο, που θα κριθεί ότι απαιτείται για

την προστασία των παραλιακών περιοχών του Ν. Πύργου.

Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα στον ΟΤΑ με την επωνυμία ΄΄Δήμος Ιστιαίας –Αιδηψού Ευβοίας΄΄ που εδρεύει στην Ιστιαία Ευβοίας και εκπροσωπείται νόμιμα για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας της εξ’ ολοκλήρου στην έκθεσή του επιδόσεως.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ: Η υπ’αριθμ. πρωτ. 26/5/2016 Α.Π.5730 αίτηση.

ΙΣΤΙΑΙΑ 22-2-2018

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.