Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΙΣΤΙΑΙΑ

Search Our Site

Ο Σύλλογος Διδασκόντων με συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιστιαίας στα πλαίσια πρόληψης και προστασίας από την εποχική γρίπη την Πέμπτη 14-2-2019 ενημέρωσε τους μαθητές μέσω του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας Κου Αποστολακόπουλο Φώντα (καλεσμένο από τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου)τα εξής:

1)Η γρίπη είναι λοίμωξη που οφείλεται στον ιό της γρίπης , ο οποίος μπορεί να προσβάλλει οποιοδήποτε άτομο. Είναι μια μεταδοτική νόσος του αναπνευστικού , η οποία μπορεί να προκαλέσει από ήπια ως σοβαρή νόσο.

2)Τα συμπτώματα της γρίπης είναι πυρετός , καταρροή(συνάχι),ρίγος (κρυάδες –φρίκια ), πονόλαιμος, βήχας ,μυαλγίες, πονοκέφαλος & αίσθημα κόπωσης ( σπανιότερα έμετος ή/και διάρροια). Η διάρκεια της νόσησης είναι περίπου μια εβδομάδα.

3)Η γρίπη μεταδίδεται εύκολα κυρίως με το βήχα και το φτέρνισμα, μέσω σταγονιδίων .

Το επιδημικό κύμα της γρίπης στην Ελλάδα συμβαίνει τη χρονική περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, με κορύφωση της δραστηριότητας τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

4)Ο έγκαιρος εμβολιασμός είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος προφύλαξης έναντι της γρίπης.

5)Μέτρα υγιεινής (ατομικά και ομαδικά) .Είναι απαραίτητα για την προστασία από τη γρίπη, τον περιορισμό μετάδοσής της και διακοπή εξάπλωσής της.

Γενικά μέτρα προστασίας από τη γρίπη :

α)Συστηματική τήρηση κανόνων υγιεινής, όπως :

β) Αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν συμπτώματα γρίπης.

γ) Αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους

ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ

Η σημασία της αποχής από το σχολείο των παιδιών που εμφανίζουν κάποιο από τα συμπτώματα της νόσου, για αποφυγή μετάδοσης της νόσου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον Διευθυντή του σχολείου, τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων προς τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Κο Αποστολακόπουλο Φώντα για την ενημέρωση του .

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.