Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΙΣΤΙΑΙΑ

Search Our Site

Μία σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων όταν κατασκευάστηκε στην Αιδηψό, κατέληξε το 2019 να μετατραπεί σε ένα τεράστιο βόθρο που συγκεντρώνει τα λύματα όλου του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού και τα αποδίδει ανεπεξέργαστα στη θάλασσα.

Η Δημοτική αρχή από το 2015 αποδείχθηκε ανεπαρκής να αντιμετωπίσει αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα με το ένα ψέμα να διαδέχεται το άλλο: «έχουμε αναθέσει σε ειδικούς την καταγραφή των δυσλειτουργιών, την μελέτη αποκατάστασης, στεκόμαστε δίπλα στο πρόβλημα, κάνουμε ότι μπορούμε».

Οι αρμόδιοι φορείς ενημέρωναν από το 2017 και συγκεκριμένα το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφέρειας με έγγραφό της 103242/553 της 16 Μαΐου 2017 περιγράφει την «πλημμελή λειτουργία αποχετευτικού συστήματος και μεταφορά λυμάτων με βυτιοφόρα προς την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Λ. Αιδηψού», βεβαιώνοντας την «συνεχιζόμενη πλημμελή λειτουργία» και πως «κατά τον εν λόγω έλεγχο της υπηρεσίας μας βεβαιώθηκε ότι ο φορέας λειτουργίας της δραστηριότητας είναι υπότροπος» αλλά και πως «έως σήμερα δεν αποδεικνύεται η συμμόρφωση της δραστηριότητας και η αποκατάσταση της σύννομης λειτουργίας της».

Και όσο χειροτέρευε η κατάσταση, κοντά στο ψέμα ήρθε και το κρυφτό.

Η Δημοτική αρχή κρύφτηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, κρύφτηκε από την Αντιπολίτευση, από την Περιφέρεια, από την Διαχειριστική Αρχή, από ΟΛΟ το Δήμο.

Έτσι φθάσαμε στην σημερινή κατάσταση όπως σαφώς περιγράφεται από την Έκθεση Αυτοψίας της ίδιας υπηρεσίας με το 143-2019 και της οποίας τα 15 σημεία που επεσήμανε διάβασε η Ουρανία Παπανδρέου στην εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑ 100,4. Ανάμεσα στα άλλα λέει ξεκάθαρα πως «διαπιστώθηκε η διάθεση ενεπεξέργαστων λυμάτων στον θαλάσσιο αποδέκτη» !

(Ακούστε τα σημεία της αυτοψίας στην εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑ, κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο στην αρχή της ανάρτησης)

Και το κρυφτό συνεχίζεται, αφήνοντας αναπάντητες τις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης , αδιαφορώντας στις αιτήσεις των συμβούλων για ενημέρωση, αγνοώντας την απαίτηση του τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της περιφέρειας για την υποβολή υπομνήματος από το Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού σχετικά με την προαναφερόμενη έκθεση αυτοψίας.

Το ψέμα συνεχίζεται όμως… «εκτελούμε εργασίες αποκατάστασης στο ΒΙΟΚΑ από τις 21/03/2019, αλλά οι καταγγελίες δεν μας επιτρέπουν να ολοκληρώσουμε» λέει η Δημοτική Αρχή.

Η «Διαύγεια» όμως έχει άλλη άποψη, αφού η Δήμαρχος με απευθείας ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία στις 26 Μαρτίου 2019 ζητά «την πλήρη καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού του ΒΙΟΚΑ Αιδηψού και των δυσλειτουργιών που παρουσιάζει».

Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς ποιες εργασίες αποκατάστασης εννοούσε η Δήμαρχος ;

Άραγε ως πότε Ο ΒΙΟΚΑ θα συνεχίζει να στοιχειώνει το Δήμο μας, ως παράδειγμα ανικανότητας αλλά και προσβολής της φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας;

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.