Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΙΣΤΙΑΙΑ

Search Our Site

Αλέξανδρου Καλέμη

Πολλά κοινωνικά σχόλια είχα ακούσει τελευταία για τους ισχυρισμούς που προβάλουν και διαδίδουν οι άνθρωποι της Δημοτικής Αρχής Ιστιαίας-Αιδηψού περί Γεωπάρκων και UNESCO, προκειμένου να φανούν εν τέλει ως λυτρωτές του τόπου από την UNESCO και τη «συμμορία» της.

Μου φαίνονταν απίστευτα όλα αυτά υπό το δεδομένο μάλιστα πως σε καμιά περίπτωση δεν ήμουν αυτήκοος και αυτόπτης μάρτυρας.

Τελικά όμως δοκίμασα την κακή εμπειρία σε μία ταβέρνα του Δ.Δ. Ταξιάρχη, το απόγευμα της Δευτέρας (8/4), να διαπιστώσω με τον πιο εμφαντικό τρόπο την τραγική πραγματικότητα. Δυστυχώς δε όσα εκπληκτικά άκουσα και κατέγραψα, ειπώθηκαν δημοσίως και επισήμως από τα χείλη:

• Της Δημάρχου κ. Ελένης Ευσταθίου-Σπανού,

• του Αντιδημάρχου κ. Θανάση Σπανού και

• της νεαρής δικηγόρου κας Μπεκιάρη, η οποία είχε κληθεί για να δώσει απαντήσεις στις απορίες του κοινού.

Μεταξύ των πολλών ισχυρισμών τους για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις σε βάρος της Β. Εύβοιας, στην περίπτωση που αυτή χαρακτηριζόταν ως Γεωπάρκο της UNESCO, ακούστηκαν και τα εξής:

• Πιθανότητα απαγόρευσης καλλιέργειας σύκων στην περιοχή του Ταξιάρχη.

• Πιθανότητα απαγόρευσης της αλιείας στην θαλάσσια περιοχή Λιχάδας.

• Πιθανότητα απαγόρευσης της υλοτομίας και της ρητινοκαλλιέργειας.

• Πιθανότητα ύποπτων χρηματοδοτήσεων ιδιώτη για κάποιο λατομείο.

Όλα αυτά όμως τα ενδεχόμενα και οι πιθανότητες, που ελέχθησαν και δη με εμφαντικό προεκλογικό τρόπο, είναι αυτονόητο πως συνιστούν βάναυση συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος ενός οργανισμού γνωστού διεθνώς για την προσφορά του στον Ανθρώπινο Πολιτισμό και το Φυσικό Περιβάλλον. Ταυτόχρονα σπιλώνεται και η υπόληψη των φορέων που δέχθηκαν την πρόσκληση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος να προωθήσουν τον φάκελο για την ένταξη της Β. Εύβοιας στα Γεωπάρκα της UNESCO. Μεταξύ αυτών η έχουσα την πρωτοβουλία Περιφέρεια Στερεάς, η Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών, η Εφορία Αρχαιοτήτων, ο Δήμος Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας κ.α.

Η μεγάλη απορία μου όμως για όλα αυτά είναι η εξής:

Αυτοί οι άνθρωποι, νέοι και επιστήμονες οι περισσότεροι εξ αυτών, δεν διαθέτουν τον στοιχειώδη σεβασμό προς τους νόμους και την δεοντολογία όταν επισήμως συκοφαντούν και σπιλώνουν υπολήψεις φορέων και προσώπων; Δεν φοβούνται πιθανή κινητοποίηση της UNESCO και των άλλων θιγόμενων φορέων προς αποκατάσταση της αλήθειας;

Η νεαρή νομικός ειδικότερα δεν σκέφτεται την πιθανότητα παρέμβασης του δικηγορικού συλλόγου για όσα ισχυρίζεται σε βάρος ενός διεθνούς οργανισμού όπως η UNESCO;

Τα ερωτήματα μου αυτά θα απαντηθούν φυσικά στο πολύ πιθανό ενδεχόμενο προσφυγής των θιγόμενων φορέων στην Δικαιοσύνη.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο απλά σκεπτόμενος πολίτης πρέπει να καταδικάζει τέτοιες τακτικές χυδαίας συκοφάντησης, προς έσχατη προάσπιση του αιμορραγούντος πολιτισμού μας.

Αλέξανδρος Καλέμης

Ερευνητής – Συγγραφέας – Αρθρογράφος

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.