Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΙΣΤΙΑΙΑ

Search Our Site

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΧΑΛΚΙΔΑ: 10.30 π.μ. Πλ. Αγοράς

ΑΛΙΒΕΡΙ: 10.30 π.μ. Άγαλμα Λιγνιτωρύχου

ΙΣΤΙΑΙΑ: 10.30 π.μ. Κεντρική Πλατεία

Η μαζική συμμετοχή εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 24 Σεπτέμβρη, έδωσε την κατεύθυνση της συνέχισης και της κλιμάκωσης του αγώνα. Να απαντήσουμε στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ με το όπλο μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία.

Το πολυνομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο “ανάπτυξη παντού” είναι νομοσχέδιο- σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης, καταργώντας στη πράξη τις Συλλογικές Συμβάσεις. Παράλληλα πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να βάλει στο γύψο τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Φοβούνται τη δύναμη των εργαζομένων και θέλουν να ελέγχουν τη λειτουργία των πρωτοβάθμιων σωματείων, διαλύοντας τις συλλογικές διαδικασίες, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.

Το σχέδιό τους να περάσουν το νομοσχέδιο χωρίς να κουνηθεί φύλο δεν πέρασε! Ούτε η κυβερνητική προπαγάνδα, ούτε η εργοδοτική τρομοκρατία δεν κατάφεραν εμποδίσουν να εκφραστεί η αντίθεση των εργαζομένων στο αντεργατικό τερατούργημα. Έπεσε στο κενό η προσπάθεια των εργατοπατέρων να διασπάσουν το απεργιακό μέτωπο. Σωματεία, συνδικαλιστές, εργαζόμενοι, σε όλη τη χώρα και στην περιοχή μας, έδωσαν τη μάχη, όποια ιδιαίτερη άποψη κι αν έχει ο καθένας. Με την ίδια μαχητικότητα, ακόμα περισσότεροι, να δώσουμε πιο ισχυρό απεργιακό χτύπημα, για να μείνουν στα χαρτιά τα αντιλαϊκά τους σχέδια.

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας! Απέναντι στους εργαζόμενους έχει συγκροτηθεί ένα μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-υπουργείου εργασίας-εργοδοτικών ενώσεων και της γνωστής συνδικαλιστικής μαφίας, για να περάσουν αυτά τα μέτρα χωρίς ουσιαστική ενημέρωση των εργαζομένων, χωρίς αντιστάσεις. Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, ανοιχτά και ξεδιάντροπα παίζει το ρόλο της, στην υπηρεσία της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων. Είναι οι σύγχρονοι “Εφιάλτες” του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, κάνουν τα αδύνατα-δυνατά για να σπείρουν σύγχυση, μοιρολατρία, να αποδυναμώσουν την απάντηση και την ενημέρωση των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι τους έχουν καταλάβει, γι’ αυτό και είναι πλήρως απαξιωμένοι. Βρίσκονται μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, σταθεροί απόντες από τα μεγάλα προβλήματα και τις κινητοποιήσεις. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να απαξιώσουν τα συνδικάτα, το μεγάλο όπλο της συλλογικής οργάνωσης και πάλης των εργαζομένων το οποίο χτυπιέται και με το πολυνομοσχέδιο.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΗΣ!

ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.