Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΙΣΤΙΑΙΑ

Search Our Site

Διαμαρτυρία του Δασικού Συνεταιρισμού Κοκκινομηλιάς για την αυθαίρετη και κατά παράβαση πρόσφατου Προεδρικού Διατάγματος μεταφορά του πυροσβεστικού κλιμακίου από τη δασική περιοχή της Βόρειας Εύβοιας στον Βουτά.

Στην κορύφωση της αντιπυρικής περιόδου, με τον κίνδυνο των δασικών πυρκαγιών στο «κόκκινο» μια τουλάχιστον παράδοξη και οπωσδήποτε όχι νομότυπη απόφαση επισημαίνει ο «Αναγκαστικός Δασικός Συνεταιρισμός Κοκκινομηλιάς», στην καταπράσινη ορεινή αλλά επανειλημμένα χτυπημένη από πυρκαγιές Βόρεια Εύβοια.

Με επιστολή του προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιστιαίας, που κοινοποιείται στον δήμαρχο Αιδηψού, τον περιφερειάρχη, την γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας αλλά και τον αρμόδιο υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, ο συνεταιρισμός διαμαρτύρεται για την αυθαίρετη μεταφορά του πρόσφατα συσταθέντος πυροσβεστικού κλιμακίου από την δασική περιοχή της Κοκκινομηλιάς στον Βουτά, κοντά στον κάμπο της Ιστιαίας, μόλις 6 χιλιόμετρα από την κεντρική έδρα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ 51, ΦΕΚ 112, 12/6/2020), προβλέπει ρητά ότι «στο Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Κοκκινομηλιά».

Ο συνεταιρισμός επισημαίνει στην επιστολή του ότι σωστά προέβλεψε το ΠΔ την τοποθέτηση του πυροσβεστικού κλιμακίου στην Κοκκινομηλιά γιατί: α) δίνει την δυνατότητα άμεσης επέμβασης, αφού βρίσκεται στην καρδιά του δάσους β) επιτρέπει τον εντοπισμό συμβάντος πυρκαγιάς με γυμνό μάτι λόγω της καλής ορατότητας και γ) στα όρια της πρώην κοινότητας Κοκκινομηλιάς υπάρχουν δύο υδατοδεξαμενές χωρητικότητας 50 κυβικών η κάθε μία και πυροσβεστικός κρουνός. «Παρά την αρχική μας ανακούφιση, διότι η περιοχή αυτή πάντα μας φόβιζε λόγω της επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς εξαιτίας της πυκνής βλάστησης και του συμπαγούς Πευκοδάσους, διαπιστώνουμε ότι κατά παράβαση του Προεδρικού Διατάγματος το κλιμάκιο μεταφέρεται σε περιοχή εκτός του ορεινού όγκου και συγκεκριμένα στον Βουτά», τονίζει στην επιστολή του ο συνεταιρισμός Καλεί την ΠΥ να ενημερώσει με ποια κριτήρια άλλαξε την έδρα κατά παράβαση του Π.Δ. και ζητά την τήρηση της νομιμότητας.

Κατά πληροφορίες για το θέμα έχουν κινητοποιηθεί και βουλευτές της περιοχής που πρόκειται να φέρουν το θέμα στη Βουλή.

ΠΗΓΗ: https://www.efsyn.gr/

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.