Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Search Our Site

ΠΡΟΣ

1) ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΑΙΔΗΨΟΥ Κ. ΖΟΥΠΑΝΙΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

2) ΤΟΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ. ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Του Βασίλη Δημόπουλου Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού

~~~*~~~

Με την παρούσα Σας δηλώνω ότι σήμερα στην σύγκληση του εκτάκτου δημοτικού συμβουλίου δεν θα προσέλθω για τους κάτωθι λόγους:

1) Σύμφωνα με την 132/2001 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους «ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν έχει κατά τον νόμο την δυνατότητα έκτακτης σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου μονομερώς». Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου μπορεί ως δημοτικός σύμβουλος να ζητήσει την έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. με την διαδικασία του 1/3 των μελών του συμβουλίου, μετέχοντας στο ποσοστό αυτό.

2) Σύμφωνα με την υπ’αρίθμ. 222/2018 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας της εμποροπανήγυρης Ιστιαίας ορίζεται σαφέστατα στο άρθρο 7 παράγραφος 5 ότι μετά την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στην εμποροπανήγυρη και το πέρας της διαδικασίας που ήταν 15-07-2018, εκδίδεται κατάλογος συμμετεχόντων σε αυτήν, ο οποίος αναρτάται στο δημοτικό κατάστημα, προκειμένου οι επιλεγέντες να καταβάλουν τα αναλογούντα τέλη υπέρ του δήμου και να εκδοθεί η έγκριση συμμετοχής. Η εν λόγω απόφαση κοινοποιείται στην περιφέρεια και είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή στα ελεγκτικά όργανα του Ν4497/2017.

3) Εσείς αντιθέτως μέχρι σήμερα ούτε την κατάσταση εκδώσατε ούτε αναρτήσατε και σε επαφή που είχα μέσω του υπαλλήλου του ΚΕΠ κ. Κατούνη με την κ. Δημητρίου Γραμματέα της επιτροπής της εμποροπανήγυρης είπε ότι θα είναι έτοιμη σε πέντε με έξι ημέρες, δηλαδή εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν γνωρίζουμε ούτε έχουμε στα χέρια μας την κατάσταση αυτή υπογεγραμμένη από τα μέλη της επιτροπής της εμποροπανήγυρης.

Είναι δυνατόν να μετέχω σε τέτοιου είδους πράξεις και να εισπράττονται χρήματα με αδιαφανείς τρόπους και παράνομους;

Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου και

ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Τον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ. και τον Γραμματέα να μελετήσουν το άρθρο 9 του κανονισμού εργασιών του δημοτικού συμβουλίου που ορίζει ότι μετά την έναρξη της συνεδρίασης αφού έχει διαπιστωθεί η απαρτία και έχουν παρθεί οι παρουσίες ο Πρόεδρος ανακοινώνει στο σώμα κάθε έγγραφο το οποίο απευθύνεται στο δημοτικό συμβούλιο πράγμα που δεν κάνατε στο υπ’αρίθμ. 8618/22-08-2018 έγγραφό μου κατά παράβαση του Νόμου.

Για τον λόγω αυτό να ανακοινώσετε και αντίγραφο να δώσετε στους συναδέλφους πριν της συνεδριάσεως.

Σας επισυνάπτω την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

ΙΣΤΙΑΙΑ 27-08-2018

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.