Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Search Our Site

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κύριε Δημητρόπουλε αν και σας είχα ενημερώσει σχετικά με την εκτέλεση της υπ αριθμ. 92/2018 απόφασης του Ειρηνοδικείου Ιστιαίας για την πληρωμή του εν λόγω προμηθευτή εσείς με αγνοήσατε, παραπλανησατε και εσείς και η κ. Δήμαρχος ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής το Δημοτικό Συμβούλιο παίρνοντας την υπ'αριθμ 363/18 αποφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και εκδωσατε το παρακάτω χρηματικό ένταλμα για τους εξής λόγους: Σύμφωνα με την υπ'αριθμ 92/18 απόφαση ο εν λόγω προμηθευτής παρείχε υπηρεσίες και προέβαινε στην αποκομιδή και μεταφορά λυμάτων από το κεντρικό αντλιοστάσιο της πόλης της Αιδηψού στο χώρο του βιολογικού καθαρισμού λόγω βλάβης των αντλιών απόρροης και για το διάστημα 18/02/2016 έως 10/03/2016 έναντι συμφωνηθεισας αμοιβής. Σύμφωνα με την συμφωνία και αφού ο ενάγων εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του εξέδωσε το υπ'αριθμ. 754/6-4-2017 τιμολόγιο το οποίο και παρέδωσε στον Δήμο. Επί των ανωτέρω έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω:

1) Γιατί ο Δήμος δεν ασκείσαι έφεση εντός μηνός που είχε το δικαίωμα και αφού πλέον παρήλθε ο μήνας και έγινε πλέον αμετάκλητη η απόφαση δώσατε εντολή σε δικηγόρο να γνωμοδότησει και επιβαρύνεται τον Δήμο και με έξοδα του δικηγόρου.

2) Πως δεχτήκατε την έκδοση του τιμολογίου υπ'αριθμ. 754/6-4-17 Από την στιγμή που ο ενάγων σύμφωνα με την συμφωνία που υπήρχε παρέδωσε το έργο στις 11-3-2016 Και άρα η έκδοση σύμφωνα με τον κώδικα φορολογίας εισοδήματος έπρεπε να εκδοθεί με την παράδοση του έργου.

3) Και αφού εκδόθηκε το 754 τιμολόγιο σε ποιά βιβλία του Δήμου έχει περαστεί το 2017 και σε ποιο σημείο τέλος της χρήσεως του 2017 εμφανίζεται ως υποχρέωση για πληρωμή για το έτος 2018;

4) Εάν υποθέσουμε ότι ο προμηθευτής έχει εκπληρώσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις το έχει δηλωσει σαν εισόδημα του 2017 και έχει πληρώσει και το ΦΠΑ και το έχει αναφέρει και στις καταστάσεις ΜΥΦ, εμείς σαν δήμος σε ποιες καταστάσεις ΜΥΦ το έχουμε δηλώσει και σε ποιες δηλώσεις ΦΠΑ και εισοδήματος; Σε ποιο σημείο του ισολογισμού του 2017 εμφάνιζεται το ποσό 18748€ ως υποχρέωση για πληρωμή και στον προϋπολογισμό του 2018 σε ποιο σημείο στα ΠΟΕ έχει συμπεριληφθεί.

5) Όλα αυτά τα αναφέρω διότι στις 12/12/2018 Και αφού ζητούσα επίμονα την απόφαση και το τιμολόγιο μεταξύ αυτού και άλλων προμηθευτών τα οποία μέχρι σήμερα παράνομα δεν μου έχετε χορηγήσει μαζί πήγαμε στην αρμόδια υπηρεσία λογιστηρίου και το εν λόγω τιμολόγιο δεν βρέθηκε ούτε είναι περασμένο στα βιβλία ούτε στα ΜΥΦ κλπ. Και αντί να αναλάβεις τις ευθύνες σου για την όλη αυτή κατάσταση πληρώνοντας με φιάσκο δικαστικές αποφάσεις παρασύροντας και τους δικαστές και το Δημοτικό Συμβούλιο το παίζεις και πρύτανης.

Από εδώ και στο εξής για ότι και αν συμβεί δεν θα φταίω εγώ

Δυστυχώς η αλυσιδα είναι μεγάλη όσοι έχουν γνώση οικονομικών και νομικών μπορούν να καταλάβουν το μέγεθος του προβλήματος και της κακής διαχείρισης που επικρατεί στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού τα τελευταία χρόνια.

Ξέρετε τι σημαίνει εκδοθέν και παραδοθεν τιμολόγιο το οποίο παραδέχθηκαμε στο δικαστήριο ότι το παραλάβαμε και βγήκε η δικαστική απόφαση και αυτό να είναι ανύπαρκτο στα βιβλία του Δήμου και στις μετέπειτα φορολογικές υποχρεωσεις;

Βασίλης Δημόπουλος

Ανεξ. Δημ. Σύμβουλος

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.