Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Search Our Site

Ιστιαία, 10/04/2020

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού

Θέμα: Λήψη μέτρων κατά της πανδημίας

Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και Κύριοι Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

Κύριε Δήμαρχε,

Για μια ακόμη φορά παρατηρούμε με απορία την αλόγιστη δράση της Δημοτικής αρχής, η οποία παραγκωνίζοντας το τεράστιο πρόβλημα της εξάπλωσης του κορονοϊού, εμφανίζεται εντελώς άβουλη και ανήμπορη να λάβει μέτρα ουσίας τόσο για την αντιμετώπιση του ιού όσο και για την ανακούφιση των τοπικών επιχειρήσεων και των πολιτών, που πλήττονται κατάφορα. Επιπλέον, η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει τον δρόμο της επιλεκτικής ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με δράσεις που αφορούν στον ιό και αναλώνεται σε καλλωπισμούς των έρημων πόλεων και χωριών, σε καταστροφές παρτεριών και κατεδαφίσεις εν μέσω πανδημίας, προσποιούμενη ότι δεν συμβαίνει τίποτα, υποβιβάζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης και αδυνατώντας να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο σε μια κρίσιμη για τον τόπο και τη χώρα στιγμή.

Η Δημοτική αρχή αυτή τη στιγμή, λοιπόν, μοιράζει χαμόγελα και φωτογραφίες αντί να μοιράζει αντισηπτικά και φυλλάδια ενημέρωσης στους πολίτες. Ζητά από τους πολίτες να μείνουν σπίτι όταν οι σύμβουλοί της συναθροίζονται χωρίς μέτρα πρόληψης με διάφορους υπαλλήλους των υπηρεσιών του Δήμου και με πολίτες, αποτελώντας,φυσικά, παράδειγμα προς αποφυγή. Την ίδια ώρα άλλοι δήμοι της χώρας μας προβαίνουν στη λήψη ουσιαστικών μέτρων και την εφαρμογή δράσεων προκειμένου να οχυρωθούν από τον ιό.

Για τους λόγους αυτούς καλούμε τη Δημοτική αρχή να επιδείξει τη δέουσα προσοχή και υπευθυνότητα και να επικεντρωθεί στη λήψη αποτελεσματικών μέτρων που θα προασπίζουν την υγεία των συμπολιτών μας αλλά και τη βιωσιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων.

Προτείνουμε κατά το παράδειγμα άλλων Δήμων:

-Δράση ορισμού Εποπτών για τυχόν συναθροίσεις σε δημοτικούς χώρους (πλατείες, προαύλια σχολείων, πάρκα, παιδικές χαρές, κλπ.).

-Σύσταση ειδικής επιτροπής διαχείρισης κρίσεων για την παρακολούθηση της εξέλιξης του φαινομένου σε τοπικό επίπεδο σε συνεννόηση με φορείς υγείας και την αστυνομία.

-Έγκυρη ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού από ειδικούς σχετικά με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και της ιστοσελίδας του Δήμου καθώς και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων.

-Δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης.

-Διαρκή επικοινωνία, συνεννόηση και συνεργασία με το τοπικό κέντρο Υγείας.

-Επιπλέον προμήθεια υλικού πρώτης ανάγκης ( αντισηπτικά, γάντια, μαντηλάκια, κτλ) στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας.

-Συνεχή επικοινωνία με όλους τους ωφελούμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι» για παροχή της απαιτούμενης υποστήριξης.

-Εξυπηρέτηση ευπαθών ομάδων πολιτών με παροχή τροφίμων, φαρμάκων και άλλων υπηρεσιών κατ’ οίκον.

-Άμεση ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας με έμψυχο δυναμικό.

-Άμεση λήψη μέτρων οικονομικής ανακούφισης των τοπικών επιχειρήσεων και των πολιτών του Δήμου μας. Συγκεκριμένα:

· Mείωση δημοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού).

· Μείωση των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.

· Απαλλαγή των επιχειρήσεων που έχουν μισθώσει Δημοτικά ακίνητα από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για όσο διάστημα παραμένουν κλειστές.

· Αναστολή της καταβολής μισθωμάτων στο Δήμο για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων.

Κύριε Δήμαρχε,

Ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Δεν θα έπρεπε ήδη να έχετε καλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο μέσω πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων που θα αφορά αποκλειστικά στο θέμα αυτό? Δε θα έπρεπε να έχετε ενημερώσει οργανωμένα τους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών και την κοινή γνώμη για τυχόν σχεδιασμούς σας? Αναμένουμε να αναλάβετε ουσιαστικές πρωτοβουλίες τις οποίες δηλώνουμε πως θα στηρίξουμε. Είναι η ώρα της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας. Είναι ώρα να αντιμετωπίσουμε δραστικά τον κοινό μας εχθρό, που απειλεί την οικονομία του τόπου μας, τη ζωή των πολιτών και των παιδιών μας .

Αναμένοντας τις ενέργειες σας που θα αποτελούν την αρχή για αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, παρακαλούμε η παρούσα επιστολή να κοινοποιηθεί ηλεκτρονικά στο σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς η Συνεδρίαση της Δευτέρας 13/04 θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.