Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Search Our Site

Σε συνέχεια των τοποθετήσεων μας για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, παραθέτουμε στον λαό της πόλης την σημερινή μας τοποθέτηση για τη συνεδρίαση του Τοπικού συμβουλίου Ιστιαίας.

Καλούμαστε για άλλη μια φορά σε συνεδρίαση fast-track με τη μέθοδο της δια περιφοράς για την συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Ιστιαίας. Η Δημοτική αρχή του κ. Κοντζιά επιμένει και στα τοπικά συμβούλια σε συνεδρίαση με τη μέθοδο της δια περιφοράς, χωρίς συζήτηση, χωρίς αντιπαράθεση, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα για προ ημερησίας διάταξης θέματα. Είναι της λογικής μένουμε σιωπηλοί, χωρίς συζήτηση, χωρίς αντιπαράθεση, χωρίς αναφορά στα επείγοντα προβλήματα, γραμμή που καλλιεργείται απο την κυβέρνηση την οποία η Δημοτική αρχή υποστηρίζει.

Επίσης πολύ σοβαρό θέμα και είναι και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης για τα οποία ενημερωθήκαμε. Η πρόσκληση αναφέρει 4 θέματα μεταξύ των οποίων: η αξιοποίηση του παλιού δημαρχείου ώς χώρου εκδηλώσεων, η δημιουργία παιδικής χαράς εμπρός απο το δημαρχείο κ.α.

Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και εισήγηση για τα συγκεκριμένα θέματα πέρα απο τον τίτλο τους. Δηλαδή έχουμε πλήρη άγνοια για το αν αποτελούν προτάσεις του προέδρου, αν είναι μελέτες που απαιτούν έγκριση, αν είναι εγκεκριμένες μελέτες για τις οποίες απαιτείται επικύρωση, προϋπολογισμούς κ.α.

Προφανώς η Δημοτική αρχή του κ. Κοντζιά και οι τοπικοί σύμβουλοι της, υποτιμούν την ίδια την λειτουργία των τοπικών συμβουλίων αφού μας καλούν σε συνεδριάσεις χωρίς ενημέρωση, χωρίς εισηγήσεις και μάλιστα με τη μέθοδο της δια περιφοράς για να απαντήσουμε με ενα ΝΑΙ ή με ένα ΟΧΙ σε τι ακριβώς? Προφανώς η συνεδρίαση για αυτούς είναι απλώς διακοσμητική.

Βεβαίως και διεκδικούμε χώρους άθλησης και παιδικές χαρές για την νεολαία της πόλης, είναι ένα θέμα όμως που απαντιέται με ενα ναι ή ένα όχι τηλεφωνικά? Δεν είναι ένα θέμα που αφορά το λαό της περιοχής, δεν είναι θέμα για το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει αναλυτική ενημέρωση, να μπορέσουμε και εμείς ως συνδυασμός να τοποθετηθούμε υπεύθυνα? Εκτός και αν θέλουμε μια απόφαση γενικώς και αορίστως που να λέει οτι θέλουμε παιδική χαρά, που βεβαίως συμφωνούμε ωστόσο είναι κενό γράμμα χωρίς ουσιαστική συζήτηση, σχέδιο και μελέτη.

Κύριοι της Δημοτικής αρχής γνωρίζουμε πολύ καλά την πολιτική που υπηρετείται απο τις θέσεις αυτές. Είναι η πολιτική που θέλει το λαό σιωπηλό, η πολιτική που θέτει σε καραντίνα τις διεκδικήσεις, την συζήτηση και την αντιπαράθεση. Είναι τελικώς η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ , πολιτική που είναι μακριά απο τις ανάγκες και τις αγωνίες του λαού μας όπως τραγικά επιβεβαιώνεται στις μέρες μας και με την πανδημία.

Απαιτούμε:

 Να πραγματοποιηθεί συζήτηση με τηλεδιάσκεψη για πλήρη συζήτηση, ενημέρωση και αντιπαράθεση. Για επτά άτομα θα μπορούσε ήδη να βρεθεί εξοπλισμός για τέτοια συζήτηση. Άλλωστε ο μικρός αριθμός των μελών του τοπικού συμβουλίου (μόλις επτά (7) μέλη) εξασφαλίζει και την ασφαλή και διαζώσης συνεδρίαση στο χώρο του δημαρχείου που τηρούνται οι αποστάσεις.

 Επαρκής ενημέρωση για την ημερήσια διάταξη, με πλήρης και τεκμηριωμένες εισηγήσεις για να υπάρχει έγκαιρη προετοιμασία, συζήτηση με τον λαό της πόλης

 Δε νομιμοποιούμε τέτοιου είδους διαδικασίες οι οποίες υποτιμούν την ίδια την διαδικασία του τοπικού συμβουλίου και τη λειτουργία του, αλλα και τον ίδιο το λαό της περιοχής μας.

Κοινοποίηση:

- κ. Δήμαρχο & τον κ. Πρόεδρο του ΤΣ

- Όλα τα μέλη του ΤΣ

- Προς το λαό το Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.