Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Search Our Site

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ.

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΙΔΗΨΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ

Ένα χρόνο μετά την υπογραφή της «Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες» από τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, εγκαινιάστηκε την περασμένη Κυριακή (18/12/2016) το Γραφείο Ισότητας, που δημιουργήθηκε σε χώρο του παλαιού Δημαρχείου της Αιδηψού.

Τα εγκαίνια τίμησε με την παρουσία της η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κα Φωτεινή Κούβελα, η οποία έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων μαζί με την Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού, κα Λίνα Ευσταθίου-Σπανού. Ο επίσημος εγκαινιασμός ολοκληρώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Thermae Sylla” με τις ομιλίες της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων και της Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού.

Η κα Κούβελα στην ομιλία της τόνισε μεταξύ άλλων για την προσοχή που πρέπει να δείξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση επειδή «αποτελεί τομέα που βρίσκεται σε άμεση επαφή με τους πολίτες και μπορεί να αφουγκραστεί τον παλμό και τις δυσκολίες γυναικών και ανδρών στην κάθε περιοχή. Η τοπική κοινωνία και η αυτοδιοίκηση αποτελούν ισχυρούς σύμμαχους του έργου μας και στεκόμαστε στο πλάι κάθε προσπάθειας για την ανάδειξη της κρισιμότητας της έμφυλης διάστασης ως σημαντικό παράγοντα για τη μεταρρύθμιση μιας Αυτοδιοίκησης δημοκρατικής, δίκαιης και λειτουργικής. Για το λόγο αυτό, έχοντας ορίσει γυναίκες εκπροσώπους σε όλες τις Περιφερειακές Επιτροπές Ισότητας των 13 Περιφερειών της χώρας, βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία για την επίλυση των δυσλειτουργιών για θέματα ισότητας σε κάθε περιοχή της χώρας μας».

Στην εμπεριστατωμένη ομιλία της Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού, που ακολούθησε, η κα Ευσταθίου ανάπτυξε το σχέδιό της για την εποικοδομητική λειτουργία του Γραφείου Ισότητας του Δήμου μας και την ουσιαστική συμβολή του στην επιτυχία των στόχων της Γ.Γ.Ι.Φ. Μεταξύ άλλων η κα Λίνα Ευσταθίου τόνισε: «Η προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, προϋποθέτει την εφαρμογή μελετημένων σχεδίων και πρακτικών σε όλους τους κοινωνικούς τομείς, έτσι ώστε να γίνει κοινωνική συνείδηση αυτή η πραγματικότητα. Η συγκεκριμένη Χάρτα εκπονήθηκε με στόχο οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, οι εκπρόσωποι δηλαδή των Τοπικών Κοινωνιών, να αναλάβουν δέσμευση για την ένταξη της διάστασης του φύλου στις πολιτικές τους».

Ακολούθως ανέπτυξε λεπτομερώς μία δική της πρόταση ενός χάρτη συγκεκριμένων ενεργειών για την ισότητα των δύο φύλων που απευθύνεται προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.