Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Ο Γ. Δραπανιώτης σχολιάζει

Search Our Site

Σήμερα το πρωί (29-8-2018) ρίχνοντας μια ματιά στο Facebook έπεσα πάνω σε μια ανάρτηση του Cyklades24 που αναφερόταν στο θανάσιμο τραυματισμό ενός 68χρονου ημεδαπού κατοίκου της Πάρου από δύο ιταλούς τουρίστες. Αν δεν έπεφτα τυχαία πάνω στην ανάρτηση σίγουρα δεν θα είχα πληροφορηθεί το γεγονός, γιατί δεν έτυχε να το δω σε κάποιο πανελλαδικής εμβέλειας site. Η είδηση δεν πήγε και πολύ πιο μακριά από το Cyklades24.

Την αναφορά στο τραγικό αυτό συμβάν την κάνω για ένα και μόνο λόγο. Αν δράστες της δολοφονίας ήταν πακιστανοί, ή σύριοι, ή αφρικανοί το μόνο σίγουρο είναι πως το θέμα δεν θα έπαιζε μόνο σε ένα τοπικό site, αλλά θα είχε γίνει ίσως και πρώτη είδηση σε πληθώρα διαδικτυακών ιστότοπων πανελλαδικής εμβέλειας. Αφήστε που τα social media θα είχαν γεμίσει από status του τύπου «οι κακοί λάθρο που τους συμμαζεύει η ανθελληνική κυβέρνηση και φοβόμαστε να βγούμε απ’ τα σπίτια μας. Πού ‘σαι Παπαδόπουλε που κοιμόμασταν με ανοικτά παράθυρα» κλπ.

Βέβαια αν σκοτώνει ο Πακιστανός τότε είναι βρομερό και ειδεχθές έγκλημα, ενώ να σε σκοτώσει ιταλός έχει άλλη χάρη άλλη φινέτσα βρε παιδί μου. Διότι ο ιταλός έρχεται σαν τουρίστας και μας τα ακουμπάει και να κάνει και κανένα φόνο ε δεν τρέχει και τίποτα. Κάνει διακοπές, άρα είναι και ευκατάστατος ίσως και πλούσιος οπότε όλα καλά. Άσε που αν γράψουμε και τίποτα μπορεί να στεναχωρηθεί και ο ιδεολογικός απόγονος του Μουσολίνι ο Ματέο Σαλβίνι.

Κι όλα αυτά γιατί ο Ελληναράς θεωρείς πως αν ό μη γένοιτο γίνει κανένας φόνος ας τον κάνουν τουλάχιστον όσοι ανήκουν στην «άρια φυλή» διότι θεωρεί επίσης ξεπεσμό και tre banal να δολοφονηθεί κάποιος από έναν φτωχό και κουρελή μουσουλμάνο. Διότι αν ο δολοφόνος δεν φοράει Gucci – ωραίος τίτλος για αστυνομικό μυθιστόρημα – που πάμε ως έθνος αδέρφια ???

Κι εδώ τίθεται κι ένα ερώτημα φιλοσοφικής ας πούμε υφής.

Ο νεοελληναράς είναι ισλαμοφοβικός ή μήπως είναι γλύφτης των φραγκάτων και ευτυχούντων;

Ο νεοελληναράς δηλώνει Χριστιανός Ορθόδοξος. Τώρα το αν σε ημερήσια βάση κατεβάζει τα καντήλια απ’ όλες τις ενορίες και τα παρεκκλήσια της περιοχής του αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Επίσης άλλο θέμα είναι πως ίσως να μην ξέρει καν που βρίσκεται η εκκλησία της πόλης η του χωρίου του και αν τύχει και ξυπνήσει από το μεσημεριανά τσίπουρα καμιά Μ. Παρασκευή το απόγευμα και πάει στον Επιτάφιο νομίζει ότι πήγε σε μετακόμιση. Παρά ταύτα φοβάται μήπως, οι φτωχοί και κατατρεγμένοι πρόσφυγες τον ισλαμοποιήσουν.

Βέβαια όταν το καλοκαίρι σκάζουν μύτη με τα κότερα Σαουδάραβες πρίγκιπες και εμίρηδες απ’ το Ντουμπάι και το Κατάρ, επίσης μουσουλμάνοι που έχουν και τη δύναμη να επιβάλουν αν θέλουν τη θρησκεία τους, τότε ο νεοελληναράς πολύ ευχαρίστως είναι διατεθειμένος, να υποστεί και ο ίδιος, ακόμη και την εφαρμογή του οθωμανικού …δικαίου προκειμένου ο εμίρης να του χώσει τίποτα πετροδόλαρα μέσα στο σώβρακο.

Ας δούμε κι ένα ανέκδοτο που σκιαγραφεί χαρακτηριστικά στο χαρακτήρα και το …ήθος του νεοελληναρά.

Μια κοπέλα ανακοινώνει στον πατέρα της ότι είναι έγκυος και ο πατέρας ζητά να γνωρίζει το μέλλοντα γαμπρό του. Τη μέρα που περίμενε στο σπίτι το γαμπρό είδε να παρκάρει στην αυλή του ένας νεαρός το παπάκι του και να είναι ντυμένος με τα ρούχα της οικοδομής. Αφού ο πατήρ διαπίστωσε ότι πρόκειται για το γαμπρό, τον σκυλόβρισε και τον έδιωξε με τις κλοτσιές. Στη συνέχεια αφού έβρισε τη κόρη του με πολλά «κοσμητικά» επίθετα για την ηθική της, την υποχρέωσε να κάνει και έκτρωση.

Μετά από καιρό η κόρη έμεινε και πάλι έγκυος. Την ημέρα που ο πατέρας περίμενε το γαμπρό είδε να παρκάρει στην αυλή του μια λιμουζίνα και να βγαίνει ο σοφέρ και να ανοίγει στον νεαρό κύριό του την πόρτα. Ο κύριος φορούσε πανάκριβο φιρμάτο κουστούμι, ρόλεξ ρολόι και όλα τα σχετικά. Ο πατέρας τον υποδέχτηκε με χαρά και αφού τον περιποιήθηκε δεόντως, ο νεαρός άρχισε την κουβέντα.

- Κύριε είχαμε μια περιπέτεια με την κόρη σας, αλλά εγώ είμαι τόσο πολυάσχολος που δεν σκέφτομαι το γάμο. Όμως επειδή έχω ένα όνομα στην κοινωνία το παιδί και θα το αναγνωρίσω και θα το αποκαταστήσω. Αν είναι αγόρι θα του δώσω πέντε καράβια, τρία εργοστάσια, δύο πολυκατοικίες στο Κολωνάκι να εισπράττει τα ενοίκια, μια βίλα στην Εκάλη να μένει και τρία εκατομμύρια ευρώ μετρητά. Αν είναι κορίτσι, επειδή ίσως να μην του αρέσουν τόσο πολύ τα καράβια και τα εργοστάσια θα του δώσω τρία ξενοδοχεία εφτά αστέρων, πέντε πολυκατοικίες στο Κολωνάκι να εισπράττει τα ενοίκια, μια βίλα στην Εκάλη να μένει και πέντε εκατομμύρια ευρώ μετρητά. Τώρα βέβαια αν η κόρη σας αποβάλλει…

Πριν προλάβει ο νέος να τελειώσει το λόγο του, ο πατήρ με τα σάλια να του τρέχουν μέχρι τις πατούσες του λέει:

- Αν αγόρι μου αποβάλλει εγώ ο ίδιος θα στη φέρω να την ξανά γ...….!!!

Με λίγα λόγια ο μπατριώτης νεοελληναράς είναι ρατσιστής, ισλαμοφοβικός, κλπ, μόνο όταν πρόκειται για φτωχούς και αδύναμους. Για τους πλούσιους και δυνατούς είναι πάντα οσφυοκάμπτης, λιγούρης και γλοιώδης γλύφτης επιβεβαιώνοντας δυστυχώς την βιβλική ρήση «των μεν ευτυχούντων πάντες άνθρωποι φίλοι των δε δυστυχούντων ουδ’ αυτός ο γεννήτωρ».

Γιάννης Δραπανιώτης

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.