Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Ο Γ. Δραπανιώτης σχολιάζει

Search Our Site

Γράφει ο Γιάννης Δραπανιώτης

Η χαμηλή συμμετοχή στο δημοψήφισμα, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, στη γειτονική FYROM αποδεικνύει πως στη γείτονα επικράτησε η θέση του μποϊκοτάζ που στήριζε το ακροδεξιό – εθνικιστικό VMRO. Χαράς ευαγγέλια και για τους εν Ελλάδι πατριδοκάπηλους που θεωρούν πως έτσι βγήκαν νικητές σύγχρονο ανούσιο και επικίνδυνο …μακεδονικό τους αγώνα.

Ο Ζάεφ βέβαια θα πάει τη συμφωνία στη Βουλή, όμως του λείπει πλέον το όπλο της λαϊκής βούλησης κι έτσι είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρει να πάρει τους ψήφους που χρειάζεται απ’ την αντιπολίτευση για να την περάσει.

Αν δεν περάσει η συμφωνία, εμείς θα αποκαλούμε τα Σκόπια, Σκόπια η ΠΓΔΜ, αυτοί θα διατηρήσουν το συνταγματικό τους όνομα, δηλαδή Δημοκρατία της Μακεδονίας σκέτο και οι περισσότερες χώρες σε διεθνές επίπεδο θα την αποκαλούν Μακεδονία χωρίς κανέναν προσδιορισμό. Δηλαδή θα συνεχιστεί η κατάσταση που σέρνεται τα τελευταία 25 χρόνια. Μια κατάσταση που μόνο επιζήμια είναι θα τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας.

Τυχόν διασπαστικές τάσεις που μπορεί να υπάρξουν στη γείτονα χώρα, από τη μη ένταξή της στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ μπορεί να οδηγήσουν στη μεγάλη Αλβανία και στην επέκταση του μουσουλμανικού τόξου που προωθεί ο Ερντογάν στα Βαλκάνια. Επίσης δεν θα προωθηθούν οι συνταγματικές ρυθμίσεις για εξάλειψη των αλυτρωτισμών. Οπότε τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα.

Θα πρέπει να αντιληφθούμε, πως οι κίνδυνοι για την Ελλάδα είναι εξ ανατολών και πως αν δεν περάσει η Συμφωνία ο κίνδυνος θα υπάρχει και απ’ τον Βορρά. Αυτό ας το καταλάβουν καλά οι «πατριώτες» αλλά και οι «σύντροφοί» που πάνε χέρι – χέρι όπως έκαναν και το 1922, όπου «στέμμα» και «σφυροδρέπανο» είναι συνάψει μια παρά φύση «τραβεστί» συμμαχία.

Επίσης η ιστορία είναι αναγκαίο να μας γίνει μάθημα και να διδαχθούμε πως όσες φορές στην χώρα μας επικράτησαν οι φωνές των εθνικιστών, μόνο ζημιωμένοι βγήκαμε πληρώνοντας αρκετά βαρύ τίμημα. Δείτε μικρασιατική καταστροφή και τραγωδία της Κύπρου.

Τέλος, η μικρή συμμετοχή στο δημοψήφισμα στη FYROM κατέδειξε και κάτι ακόμα πολύ ποιο δυσοίωνο. Κατέδειξε πως παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα …εδώ δυστυχώς είναι Βαλκάνια. Εδώ είναι η μπαρουταποθήκη της Ευρώπης. Εδώ, παρά το πέρασμα των χρόνων οι κοινωνίες παραμένουν, βαθιά συντηρητικές, βαθιά αναχρονιστικές και εμφορούνται από μία βαθιά φασίζουσα νοοτροπία κι έτσι οι προοδευτικές, αλλά και οι μετριοπαθείς φωνές δεν μπορούν να βρουν εύκολα απήχηση.

Γιάννης Δραπανιώτης

ΣΣ: Οι απόψεις που υπογράφονται (όπως στο συγκεκριμένο άρθρο) είναι απόψεις του γράφοντος και όχι του ΔΙΑΥΛΟΣ NEws...

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.