Στην Εύβοια υπάρχει εκπληκτικό και φρέσκο φαγητό που έρχεται κατευθείαν από τη θάλασσα, εκθαμβωτικά τοπία, παραλίες με καταγάλανα νερά και φιλόξενοι άνθρωποι. Σπεύστε εκεί, αλλά φροντίστε να διατηρήσετε την αθωότητα αυτού του τόπου». Το αφιέρωμα συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην εκλεκτή γαστρονομία της περιοχής.
Ο αρθρογράφος χαρακτηρίζει «μαγευτικά» και «παρθένα» τα τοπία της Στερεάς Ελλάδας και παρουσιάζει στο Ισραηλινό κοινό τους ακόλουθους προορισμούς: Μαρμάρι, Κάρυστο, Χαλκίδα, Λίμνη, Λιχαδονήσια, Αιδηψό, Δελφούς, Αράχωβα, Ιτέα,Γαλαξίδι και φυσικά Καρπενήσι.
Αυτό το άρθρο είναι η αρχή της συνέχειας του πρόσφατου ταξιδιού των Ισραιληνών δημοσιογράφων στην Περιφέρεια Στερεάς και στην περιοχή μας, μια ενέργεια που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού – Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιάννη Κοντζιά (έχουμε καλύψει την επίσκεψη αυτή σε παλιότερη δημοσίευσή μας).
Θυμίζουμε πως οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι, συνεργάτες των μεγαλύτερων μέσων επικοινωνίας του Ισραήλ, έμειναν μαγεμένοι από τις ομορφιές αλλά και τις γαστρονομικές επιλογές της Στερεάς γενικά, αλλά και της Εύβοιας ειδικότερα. Ευχόμαστε να δούμε και τα «χειροπιαστά» αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας της Περιφέρειας και του Γιάννη Κοντζιά, γρήγορα.
Δείτε το άρθρο στο Ισραηλινό site, κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο που υπάρχει στην αρχή του άρθρου μας (πάνω αριστερά).