Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Search Our Site

Άλλη μια απογοήτευση για την ομάδα των Ωρεών αφού και πάλι η κατασκευή του γηπέδου τους κολλάει, αυτή τη φορά λόγω της ακύρωσης απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

Όπως και στο παρελθόν έχουμε πεί, το Υπουργείο Οικονομικών διέθεσε το απαραίτητο ποσό για να γίνει γήπεδο στη Σβάλα των Ωρεών με τη Δημοτική Αρχή να ανακοινώνει πως θα ήταν έτοιμο τον Περασμένο Σεπτέμβρη.

Τότε μας επέκριναν (και εμάς και άλλα τοπικά μέσα) που σχολιάζαμε πως το γήπεδο δεν βγαίνει στα μέτρα και μας κατηγορούσαν πως σαμποτάρουμε το έργο.

Ο ΔΙΑΥΛΟΣ News το Νοέμβριο ρώτησε τον υπεύθυνο για τους αθλητικούς χώρους του Δήμου Δημ. Φεργαδιώτη για την πορεία των εργασιών του γηπέδου και μας δήλωσε πως αν και υπήρχαν κωλύματα, ξεπεράστηκαν και το γήπεδο θα δινόταν αν όχι τον Δεκέμβριο, σίγουρα Γενάρη με Φλεβάρη.

Λίγες ημέρες μετά τη συνέντευξη του κου Φεργαδιώτη, με έκπληξη είδαμε να έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα για την αγορά οικοπέδου για την επέκταση των μέτρων του.

Η ανάρτησή μας στη συνέχεια (πριν από λίγες ημέρες) για το ίδιο θέμα της καθυστέρησης, βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο… !

Σήμερα λοιπόν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ΑΚΥΡΩΝΕΙ την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αγορά του χώρου δίπλα στο γήπεδο ώστε να καλυφθούν οι απαιτούμενες προδιαγραφές.

Και η απόφαση ακυρώνεται για λόγους που σίγουρα η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να είχε προσέξει και να είχε αποφύγει αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη.

Οι λόγοι ;

1… η απόφαση του Δημ. Συμβουλίου για την αγορά ακινήτων απευθείας και όχι με δημοπρασία πρέπει να λαμβάνεται με ενισχυμένη πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των μελών του Σώματος (δηλαδή με 18 ψήφους). Η απόφαση όμως του Δημ. Συμβουλίου με τον αριθμό 390/2018, ελήφθη με 11 ψήφους !

2… Στην συνεδρίαση ήταν υποχρεωτικό να έχει προσκληθεί και να έχει παραβρεθεί ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ωρεών και του οποίου η ψήφος μετράει στην λήψη της απόφασης (δηλαδή 18 + 1 = 19 ψήφοι).

Τελικά οι αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής παίρνονται με σχεδιασμό;

Θα τελειώσουμε με αποσπάσματα του μέλους του ΔΣ της ομάδας του ΑΟ Ωρεών, αποσπάσματα της συνέντευξης που μας έδωσε στις 11 Δεκεμβρίου 2018.

«Θέλω λοιπόν να πω για το θέμα αυτό κάποια πράγματα:

Πρώτον: γνωρίζουν οι υπεύθυνοι πώς γίνεται μια προπόνηση; Τί ανάγκες έχουν οι παίκτες και ο προπονητής από χώρους και υλικό; Τί χρειάζονται μετά την προπόνηση χειμώνα καιρό για να μην αρρωστήσουν; Έχουν επισκεφτεί ποτέ τους υποτιθέμενους χώρους προπόνησης; Ξέρουν τελικά κατά πού πέφτουν;

Δεύτερον: αυτοί που τα λένε αυτά, τα παιδιά τους τα πηγαίνουν σε ξερό γήπεδο για να προπονηθούν;

Και τρίτον: Μήπως θα έπρεπε να έχουν λύσεις για τα προβλήματα των προπονήσεων;

. . . .

Συνιστώ ψυχραιμία και σύνεση, γιατί ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και η υπομονή εξαντλείται.

. . .

Οι ομάδες δεν χαρίζονται σε κανέναν, ούτε είναι άρματα προεκλογικών παιχνιδιών».

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.