Στην έρευνα συμμετείχαν μέλι βελανιδιάς, πεύκου, ελάτου, καστανιάς, πορτοκαλιάς, θυμαριού και για όλα υπήρχε κάτι ξεχωριστό, που σύμφωνα με την καθηγήτρια Χρυσούλα Τανανάκη είχαν τρομερή αντιοξειδωτική δράση και μπορούσαν με απίστευτη αποτελεσματικότητα να καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες και τον εκφυλισμό των κυττάρων που προκαλούν τον καρκίνο. Σπάνια ευρήματα λοιπόν για το ελληνικό μέλι! Επίσης αυτές οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες δημιουργούσαν στον οργανισμό τη δυνατότητα να τον “υπερφορτώσουν” με αμυντικούς μηχανισμούς για όλες τις ασθένειες.
Η γλυκόζη και η φρουκτόζη στο μέλι είναι στην πιο απλή τους μορφή. Τόσο εύπεπτες για τον οργανισμό που μπορούν να κάνουν ένα πραγματικό θαύμα. Δεν υπάρχει ουδεμία σχέση με τη ζάχαρη που καταστρέφει τα όργανα και την εύρυθμη λειτουργία τους. Το μέλι όταν μπαίνει στον οργανισμό, αναγνωρίζεται ως “βιολογικό προϊόν” και η γλυκόζη που απορροφάται στο αίμα γίνεται με μέτρο (παίρνει όση έχει ανάγκη ο οργανισμός) και όχι ανεξέλεγκτη όπως συμβαίνει με τη ζάχαρη.
Αυτές πρόκειται για πολύ σημαντικές ανακαλύψεις που μας θυμίζουν για άλλη μια φορά την ανεκτίμητη αξία που έχει το ελληνικό μέλι και οτι πρέπει να καταναλώνεται οπωσδήποτε δύο φορές κάθε ημέρα. Ακόμη και για όποιον έχει προβλήματα με το ζάχαρο το μέλι μπορεί να γίνει φάρμακο, και ιδανικό θεωρείτε αυτό της κουμαριάς (πικρό) που έχει τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα.
Το μέλι είναι από τα λίγα προϊόντα σήμερα που δεν έχει επηρεαστεί από την εξέλιξη του ανθρώπου, τη βιομηχανική δραστηριότητα, τα φυτοφάρμακα κλπ. Η μέλισσα έχει τον τρόπο της να συλλέγει μόνο τα καθαρά λουλούδια, και να παράγει “θησαυρό” σε όποιο μέρος και αν βρίσκεται. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξουμε στην αγορά του, είναι να το πάρουμε κατευθείαν απο κάποιο παραγωγό, και όχι τυποποιημένο από κάποιο σουπερ μάρκετ διότι εκεί αλλάζουν τα πράγματα.
Στην έρευνα που έκανε το ΑΠΘ, έγινε αλλη μια τρομερή ανακάλυψη. Πήραν δείγμα απο μέλι manuka (το μέλι του εξωτερικού που διαφημίζεται παγκοσμίως ως το καλύτερο για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες) και σύγκριναν τη σύνθεσή του με τα δικά μας. Το αποτέλεσμα ήταν απρόσμενο. Το πολυδιαφημισμένο μέλι manuka δεν είχε τέτοια αντιοξειοδωτική δράση όπως το ελληνικό μέλι. Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι το μέλι με την περισσότερο αντιοξειδωτική δράση ήταν το μέλι βελανιδιάς και ακολουθούσαν το έλατο, το ερείκι, η καστανιά, το πεύκο, το θυμάρι και η πορτοκαλιά.
Συμπεραίνοντας, η Ελλάδα έχει ένα θησαυρό στα χέρια της. Μέλι που δεν παράγεται πουθενά αλλού σε ολόκληρο το κόσμο. Και αν πρέπει να γίνει κάτι στο μέλλον αυτό είναι να αναδείξουμε το πλούτο μας και να κάνουμε μια προώθηση που θα φτάσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Να φτάσουμε την Ελλάδα μας στη κορυφή. Γιατί το αξίζει!
πηγη: http://www.kontranews.gr
Έτσι το γρασίδι θα φυτρώνει ξανά και ξανά. Όταν τελικά το γρασίδι φτάσει στο τέλος της ζωής του, απλά σηκώνουμε τα πλαίσια και οι κότες θα βρουν άφθονη τροφή, από τις ρίζες και τα σκουλήκια που θα έχουν αναπτυχθεί.
πηγη: https://ellinikeskotes.blogspot.gr
Για αυτό, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας 10 κορυφαίους λόγους που επιβάλλουν την καθημερινή χρήση των φύλλων της συκιάς. Το φύλλο της συκιάς ανήκει στην οικογένεια ης μουριάς (Moraceae), οπότε ιδανικά μπορείτε να αναμίξετε φύλλα μουριάς με φύλλα συκιάς και θα έχετε ένα υπέροχο τσάι, ιδανικό στη μάχη κατά του διαβήτη.
Οι σπιτικές θεραπευτές αγωγές περιλαμβάνουν θεραπεία ασθενειών όπως διαβήτης, βρογχίτιδα, κονδυλώματα γεννητικών οργάνων, κίρρωση του ήπατος, υψηλή αρτηριακή πίεση, δερματικά προβλήματα και έλκη.
Αλήθεια είναι ότι η χρήση των φύλλων συκιάς δεν έχει την απήχηση που θα έπρεπε, δεν είναι τόσο γνωστή. Τα περισσότερα φάρμακα που προέρχονται από τα φύλλα της συκιάς χρησιμοποιούν τον χυμό ή το γάλα αυτού του ιερού δέντρου. Βάμματα ή καταπλάσματα που παρασκευάζονται από φύλλα συκιάς θα πρέπει να εφαρμόζονται αμέσως, ενώ καθημερινά μπορούμε να φτιάχνουμε καινούργια.
Η συκιά ανήκει στην οικογένεια της μουριάς. Τα στοιχεία που αναφέρουμε εδώ προέρχονται από έρευνα που έγινε σε φύλλα συκιάς του είδους Ficus carica (Συκή η καρική) που είναι το δέντρο που έχουμε στους κήπους μας, ωστόσο ισχύουν και για άλλα είδη που υπάρχουν στον κόσμο, όπως τα Ficus benghalensis και Ficus religiossa.
ΔΙΑΒΗΤΗΣ
Συνήθως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στρέφεται γύρω από τον διαβήτη. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα η χρήση ροφήματος από φύλλα συκιάς μείωσε, σχεδόν εξαφάνισε, όλα τα συμπτώματα του διαβήτη. Όπως αναφέραμε παραπάνω, το ιδανικό αφέψημα γι’ αυτή την περίπτωση είναι να συνδυάσουμε φύλλα συκιάς και φύλλα μουριάς. Το απόλυτο ρόφημα όμως, παρασκευάζεται από σπόρους Nigella Sativa (μελάνθιο),το λεγόμενο μαυροκούκι, ή μαύρο κύμινο. Μια ελάχιστη ποσότητα έως 2 κουταλάκια του γλυκού αυτών των σπόρων την ημέρα, μπορεί να θεραπεύσει τον διαβήτη.
Σύμφωνα με τις μελέτες τα επίπεδα γλυκόζης και χοληστερόλης μειώθηκαν μετά τη χορήγηση ροφήματος από σύκο. Το ρόφημα αυτό βοήθησε στην εξομάλυνση των αντιοξειδωτικών επιπέδων, γεγονός που βοήθησε στην αποσυμφόρηση του οξειδωτικού στρες που προκαλεί ο διαβήτης
ΚΑΡΔΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
Είναι γεγονός ότι τα φύλλα συκιάς βοηθούν στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου. Βοηθούν στη μείωση των τριγλυκεριδίων, βασικής αιτίας του εμφράγματος. Τα αποξηραμένα φύλλα συκιάς περιέχουν Ωμέγα 6, Ωμέγα 3 και φαινόλες, που ενισχύουν ακόμη περισσότερο τη μείωση πιθανότητας εμφράγματος και στεφανιαίας νόσου.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΛΑΝΩΜΑ
πρόσφατη έρευνα μελέτησε την αντιοξειδωτική και φωτοτοξική δράση του φύλλου Ficus carica από την Ιταλία στα κύτταρα του μελανώματος. Παράλληλα διερευνάται η σχέση μεταξύ αντιοξειδωτικής, φωτοτοξικής δράσης και χημικής σύνθεσης. Το συμπέρασμα έδειξε ότι αυτός ο τύπος φύλλου συκιάς ήταν εξαιρετικό στη θεραπεία μιας μορφής μελανώματος. (1)
ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ
Η υπέρταση είναι η Νο. 1 αιτία θανάτου. Προκύπτει ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση. Η κατανάλωση αφεψήματος από φύλλα συκιάς με σπόρους μαύρου κύμινου (μελάνθιο) μειώνει την υπέρταση. Ένας τρόπος να μειώσει κανείς την υπέρταση άμεσα είναι η χορήγηση 2 κ.γ. ελαίου από μαύρο κύμινο σε καθημερινή βάση. Μόλις η υπέρταση μειωθεί σε κανονικά επίπεδα, η χορήγηση μπορεί να περιοριστεί σε 1 κ.γ. καθημερινά. Μπορείτε να πάρετε το έλαιο μαζί με λίγο βιολογικό χυμό ή μέλι. Ένα κ.γ. μέλι την ημέρα, ή και λίγο λιγότερο, είναι αρκετό. Στην περίπτωση του διαβήτη μπορείτε να το προσθέσετε στο αφέψημα.
ΧΑΜΗΛΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ
Τα φύλλα της συκιάς περιέχουν πηκτίνη, η οποία όπως έχει αποδειχθεί διαλύει τις φυτικές ίνες. Η πηκτίνη βοηθά τον μεταβολισμό και καθαρίζει υπολείμματα χοληστερόλης τα οποία απορρίπτονται από τον οργανισμό.
Καθώς τα στοματικά υγρά δαιλύουν τις ίνες, η πηκτίνη ενεργοποιεί την κίνηση των εντέρων, άρα τα φύλλα συκής έχουν και καθαρτικές ιδιότητες. Οι ίνες στη διατροφής μας λειτουργούν ως ασπίδα κατά διαφόρων μορφών καρκίνου, όπως ο καρκίνος της κοιλίας, του παχέος και του λεπτού εντέρου.
ΑΦΡΟΔΙΣΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
Η ΝΑ Ασία καταπολεμά τα αφροδίσια νοσήματα με τα φύλλα συκιάς. Σε περιπτώσεις ασθενών που πάσχουν από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα συστήνεται τοπική επάλειψη. Ωστόσο, καλύτερα να απευθυνθείτε πρώτα σε κάποιον γιατρό.
ΝΟΣΟΙ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ
Τα φύλλα συκιάς έχουν υψηλή περιεκτικότητα ασβεστίου, απαραίτητου για την υγεία των οστών και την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Επίσης έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο, που ρυθμίζει τη δημιουργία οστών και την ανάπλαση λόγω κάποιου τραυματισμού ή απώλειας οστού.
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Μασήστε δύο φύλλα συκιάς κάθε μέρα. Αν δεν έχετε φρέσκα, προμηθευτείτε σκόνη από φύλλα συκιάς. Τα φύλλα συκιάς έχουν φυτικές ίνες και ενδείκνυνται ως θεραπευτική αγωγή σε όλες τις μορφές καρκίνου, ιδιαίτερα του παχέος εντέρου, του μελανώματος και του καρκίνου του μαστού. Το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού βελτιώνεται και εναρμονίζεται, επιτρέποντας στα υγιή κύτταρα να πολεμούν τα καρκινικά κύτταρα.
ΡΥΤΙΔΕΣ
Πολλές εταιρείες καλλυντικών αναφέρονται στην αποτελεσματικότητα των προϊόντων τους, ωστόσο αρκετές μελέτες σχετικά με το φύλλο συκιάς και το εκχύλισμα σύκου έδειξαν εξαιρετικά αποτελέσματα στη θεραπεία των πανάδων, της ακμής και των ρυτίδων. Ορισμένες μάλιστα κρέμες με εκχύλισμα σύκου μείωσαν τις ρυτίδες, λόγω των οξειδωτικών που περιέχει το σύκο και της δράσης κατά της κολλαγενάσης. (2)
ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΣΥΚΙΑΣ
Όσοι είστε αλλεργικοί στις μουριές, προσέξτε διότι ο χυμός της συκιάς μπορεί να προκαλέσει έντονους ερεθισμούς. Φορέστε μακρυμάνικες μπλούζες και γάντια όταν μαζεύετε τα φύλλα. Η αλλεργική αντίδραση μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο που θέλει πολύ χρόνο για να θεραπευθεί. Ωστόσο, τα φύλλα δεν προκαλούν ερεθισμούς.
ΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ
1. Συνήθως τα φύλλα συκιάς τα καταναλώνουμε σε μορφή ροφήματος αφεψήματος. Προσθέστε ¼ φλιτζάνι ανά 1 λίτρο νερό και βράστε για 10 λεπτά, αφήστε για 5 λεπτά να ρουφήξει όλες τις ουσίες και σουρώστε.
2. Ψιλοκόψτε τα φύλλα σε σαλάτες.
3. Προσθέστε τα φύλλα σε γλυκά, όπως κέικ σύκου με καρύδια
4. Καταναλώστε τα ως σνακ αποξηραμένα.
5. Προσθέστε τα στα δημητριακά σας, όπως σε πλιγούρι βρώμης, ή σε σιτάρι.
ΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
1. Κόψτε όσα φύλλα χρειάζεστε.
2. Πλύνετε καλά τα φύλλα και αφήστε τα να στεγνώσουν
3. Για το αφέψημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα φύλλα και απλά να τα κόψετε σε μικρά κομμάτια.
4. Ορισμένα γεύματα, όπως τα γεμιστά φύλλα συκιάς χρειάζονται φρέσκα φύλλα.
5. Για να στεγνώσετε (αποξηράνετε) τα φύλλα, τοποθετήστε τα σε ένα βαμβακερό ύφασμα μπροστά από ένα ηλιόλουστο παράθυρο, όχι σε εξωτερικούς χώρους κάτω από τον καυτό ήλιο. Αλλάξτε τους τη θέση μερικές φορές την ημέρα. Όσο είναι καλοκαίρι, τα φύλλα στεγνώνουν σε 3 ημέρες.
6. Μόλις τα φύλλα είναι στεγνά, θρυμματίστε τα με τα χέρια σας και αποθηκεύστε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο για μεταγενέστερη χρήση
Κείμενο – Απόδοση Λ.Τ.
share24.gr / Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο της Φύσης