Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Search Our Site

Μια χειμαρρώδη συνέντευξη τύπου έδωσε ο Πρόεδρος της ομάδας του ΑΟ Ωρεών Πολύδωρος Δημητρίου, ο οποίος έχει υπάρξει στο πρόσφατο παρελθόν Πρόεδρος της Ακαδημίας Ιστιαίας την οποία μάλιστα ανέβασε και στην μεγάλη κατηγορία του Νομού μας

Ο κος Δημητρίου μίλησε για τη συμμετοχή του σαν Πρόεδρος στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΟ Ωρεών, την επιλογή Γουρνά, την Ακαδημία Ιστιαίας, της ΑΕ Ιστιαίας, την ΕΠΣΕ και την ΕΠΟ και πολλά άλλα με ένα λόγο καυστικό, χωρίς να μασάει τα λόγια του..

.

.

-Ο κος Πολύδωρος Δημητρίου για την συμμετοχή του στην ομάδα του ΑΟ Ωρεών είπε: .

.

Η συμμετοχή μου στο Δ.Σ. του Α.Ο. Ωρεών προέκυψε συναισθηματικά. Ενώ είχαμε δημιουργήσει τον Αίαντα, λόγω κολλήματος που υπήρχε στο όνομα ΑΟΙ (Αθλητικός Όμιλος Ιστιαίας Αίαντας) και μετά από πίεση παλιών συμπαικτών μου επί μία δεκαετία και επίσης λόγω προβλημάτων της ομάδας των Ωρεών, απέσυρα το συγκεκριμένο καταστατικά και αποφάσισα να συνεργαστώ με το υπάρχον Δ.Σ. του Α.Ο. Ωρεών. .

.

.

-Για το κεφάλαιο «Ακαδημία Ιστιαίας» ο κος Π. Δημητρίου είπε: .

.

Η Ακαδημία Ιστιαίας για μένα ήταν ένα μεγάλο σχολείο με όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, απ’ το νήπιο μέχρι το διδακτορικό, από τα μικρά παιδάκια των υποδομών μέχρι τους ποδοσφαιριστές και τους παράγοντες. .

.

.

-Για τους στόχους της ομάδας των Ωρεών αλλά και «γιατί Θανάσης Γουρνάς σαν προπονητής της ομάδας», ο Π. Δημητρίου είπε: .

.

Οι στόχοι της ομάδας των Ωρεών μπαίνουν στο εβδομαδιαίο συμβούλιο που κάνουμε, συζητώντας πάντα και κάνοντας μέχρι εκεί που φτάνει το χέρι μας, ρίχνοντας όμως πάντα κρυφές ματιές όχι στο …κουλούρι Θεσσαλονίκης, αλλά στο ντόναντ..

Η ερώτηση «γιατί Γουρνάς;», προσωπικά εμένα με πάει σε απολογία. Και στους μόνους ανθρώπους που έχω να απολογηθώ είναι η οικογένεια μου που θα της λείψουν ξανά τα Σαββατοκύριακα και οι εκδρομές μας. Για το λόγο αυτό την ευχαριστώ πολύ..

Τώρα στο γιατί, θα σας απαντήσω με τον ίδιο τρόπο που είχα απαντήσει παλιότερα σε συνάδελφό σας για κάποιο άλλο ζήτημα «γιατί όχι Γουρνάς;».

Το 2005 με τη Μεικτή Παίδων Εύβοιας έδωσε το δικαίωμα σε παιδιά, όπως ο Δημητράκης και ο Α. Δαρζέντας και πήραν μόρια για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το 2012 πάλι με την μεικτή πείρε το περιφερειακό πρωτάθλημα και πέρασε στη δεύτερη ζώνη δίνοντας έτσι το δικαίωμα σε 18 παιδιά, να πάρουν πάλι μόρια. Αλλά το κυριότερο απ’ όλα, όταν ήμουν Πρόεδρος στην Ακαδημία, έδωσε το δικαίωμα σε παιδιά έχοντας παίκτες το Θ. Δαμάσκο και τον Σ. Σιάνο μαζί με τον Δ. Δαρζέντα, να φορέσουν το Εθνόσημο, σε παιδιά που έπαιζαν σε ξερά γήπεδα, να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και την Εύβοιας σε διεθνές τουρνουά και δεν πήγαν τελικά για ένα γκολ διαφορά, μετά από τριπλή ισοβαθμία. Γι’ αυτό Γουρνάς στους Ωρεούς. Ο επόμενος που θα είναι καλύτερος ας με πάρει τηλέφωνο..

.

.

-Η άποψη του Π. Δημητρίου για την ΕΠΟ, την ΕΠΣΕ και τον κ. Γιάννη Παπακωνσταντίνου: .

.

Η ΕΠΣΕ είναι ένα όργανο της ΕΠΟ, με πολλούς αξιόλογους ανθρώπους, όπως οι Ρέτσας, Πίσχινας, Παπαδάκης και φυσικά ο Πρόεδρος όλων των ομάδων της Εύβοιας ο κ. Παπακωνσταντίνου. Άνθρωποι που προσπαθούν για το καλό του Ευβοϊκού Ποδοσφαίρου, αλλά δυστυχώς έχουν εγκλωβιστεί μέσα στη συγκεντρωτική δομή που διοικεί το ποδόσφαιρο με μία κεντρικογενή αντίληψη. .

Για να το ξεχωρίσουμε λοιπόν: στον κεντρικό όμιλο της Εύβοιας οι ομάδες πάνε για προθέρμανση απ’ το σπίτι τους στο γήπεδο, όταν εμείς στη Βόρεια και Νότια Εύβοια ξεκινάμε να αγωνιστούμε με 18.000 ευρώ επιπλέον έξοδα. Νομίζω ότι η ΕΠΣΕ έπρεπε να έχει δημιουργήσει δύο ομίλους των 12 ομάδων, Βόρειο και Νότιο στην Α’ κατηγορία Εύβοιας. Έτσι ώστε και πολλά δικά μας παιδιά να μπορούμε να προωθήσουμε, και μια ομάδα της Β’ κατηγορίας που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό να έχει έναν προϋπολογισμό στην επόμενη κατηγορία μικρότερο κατά το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 18.000 ευρώ. .

Ένα δεύτερο γεγονός που θέλω να θίξω είναι ότι, τη σεζόν 2014 – 2015 στον αγώνα Ακαδημία Ιστιαίας – Αρτάκη πληρώσαμε διαιτησία 365 ευρώ. Ενώ στο αντίστοιχο παιχνίδι στην Αρτάκη, μετά από ερώτηση που έκανα, η διαιτησία ήταν 167 ευρώ. Σκεφτείτε λοιπόν με βάση τη χιλιομετρική απόσταση που έχουμε, όση διάθεση κι’ αν έχουμε, γιατί δεν μπορούμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί στη Βόρεια Εύβοια. .

.

.

- Για τα έξοδα διαιτησίας στην Εύβοια, ο κ. Πολύδωρος Δημητρίου είπε: .

.

Τα έξοδα διαιτησίας βγαίνουν μόνο στον Κεντρικό όμιλο. Στο Βόρειο και στο Νότιο δεν βγαίνουν. .

Και μάλιστα μας ζητούν να πληρώνουμε σα να πηγαίνουμε στον κινηματογράφο (πριν την έναρξη δηλαδή), με τη διαφορά ότι στον κινηματογράφο έχουμε το δικαίωμα να διαλέξουμε το έργο που θα δούμε. .

Ο πατέρας μου όταν μεγάλωσα, αυτό που μου είπε ήταν ότι: «μόνο στους οίκους ανοχής πληρώνουν μπροστά». .

Ας το σκεφτεί λοιπόν η ΕΠΣΕ κι’ ας δημιουργήσει βιώσιμους και ανταγωνιστικούς ομίλους, τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά, για να παίζονται με ίσους όρους τα πρωταθλήματα. Γιατί από καμιά ομάδα δεν περισσεύουν 18.000 ευρώ επιπλέον έξοδα στην Α’ κατηγορία, όταν θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Και σκέφτεται την άνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες. .

Γι’ αυτό κύριοι της ΕΠΣΕ προστατέψτε μας…. .

.

.

- Για τα τεκτανόμενα στο χώρο της ΕΠΟ και ΕΠΣ Εύβοιας, ο κ. Π. Δημητρίου είπε: .

.

Όλες οι ΕΠΣ και η ΕΠΟ ανήκουν σε όλα τα ενεργά σωματεία της χώρας (4091 ερασιτεχνικά) και όχι στα 27-30 επαγγελματικά. .

Και όταν με χαρά και χαμόγελο μιλάνε για την Εθνική Ελλάδος οι κύριοι της ΕΠΟ θα πρέπει να σκεφτούν πως τα παιδιά που είναι εκεί έχουν ξεκινήσει από τα ερασιτεχνικά σωματεία. Τα εκατομμύρια με τα οποία πληρώνονται οι στρατιές συμβούλων, είναι χρήματα των ερασιτεχνικών σωματείων τα οποία έχουν να τα δώσουν πάνω από είκοσι χρόνια σε αυτά. Κατηγορούν ύστερα τα ερασιτεχνικά σωματεία και τα αποβάλουν γιατί χρωστάνε στην ΕΠΟ. Εσείς λοιπόν κύριοι που διοικείτε το Ελληνικό Ποδόσφαιρο και που οι αμοιβές σας είναι εξωφρενικές για τα σημερινά δεδομένα, μήπως έχετε χρεώσει υπερβολικά τα ερασιτεχνικά σωματεία, για τις δικές σας επιλογές. .

Πείτε μας κύριε Γραμμένε, το 1% που πρέπει να πάρετε απ’ τις μεταγραφές των επαγγελματιών, πού θα το μοιράσετε; Στους ακριβοπληρωμένους συμβούλους σας των 20.000 ευρώ το μήνα, και οι δικοί μου και οι δικοί σας υπάλληλοι να ζουν με 400 ευρώ; .

Γι’ αυτό την άλλη φορά που θα βγείτε στην τηλεόραση για να μας πείτε γεμάτοι χαρά για την Εθνική Ελλάδας, πείτε κι’ ένα ευχαριστώ στους παράγοντες των ερασιτεχνικών σωματείων που χωρίς ένα ευρώ, αγωνίζονται και βγάζουν παίκτες. Κύριε Γραμμένε επιτέλους, από τα χρήματα των χορηγιών των μεγάλων εταιριών, επιχορηγείστε επιτέλους κι’ εμάς έστω και με δέκα ευρώ, για να λέμε ότι αξίζει τον κόπο να παλεύουμε για να βγουν παιδιά για τις Εθνικές ομάδες. .

Έχω να κάνω και μια πρόταση σε όλους αυτούς που συνεργάζονται και συνομιλούν με την κεντρική εξουσία: υποχρεώστε και τους 300 να νομοθετήσουν ώστε ο ΟΠΑΠ και όλες οι εταιρίες που ασχολούνται με το στοίχημα και με τον αθλητισμό, να δίνουν το 3% του τζίρου τους στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κι’ ας τα μοιράσει μετα ακόμη και στο ράγκμπι. .

.

.

-Για την περσινή του διαφωνία στο θέμα της ένωσης των δύο ομάδων της Ιστιαίας, ο κ. Πολύδωρος Δημητρίου είπε: .

.

H άποψή μου ήταν εξ αρχής γνωστή, ότι δηλαδή οι ενώσεις ομάδων στην Εύβοια ήταν καταστροφική στο παρελθόν. Να πούμε για παράδειγμα, η ένωση Στενής – Πάλιουρα έφερε την ομάδα στην Α΄ Κατηγορία για μια χρονιά και μετά διαλύθηκαν και δεν υφίστανται σήμερα οι ομάδες. .

Το Προκόπι – Μαντούδι ενώθηκαν και έμειναν δυο χρόνια στην Α΄ Κατηγορία με διάλυση στη συνέχεια και την ομάδα του Μαντουδίου να κάνει περίπου 25 χρόνια να ξαναβγεί στα πρωταθλήματα με μια μικρομεσαία ομάδα, ενώ στο παρελθόν πρωταγωνιστούσε. .

Ας πάμε πιο βόρεια και ας δούμε την ένωση Απολλώνιου Ιστιαίας και ΑΟ Ιστιαίας. Ποια ήταν η προκοπή της νέας ομάδας; Αν δεν υπήρχε ο υγιής παράγοντας Ακαδημία Ιστιαίας να κάνει πρωταθλητισμό στη Β΄ και Α2 Κατηγορία, ακόμα θα ήταν μια μικρομεσαία ομάδα, μετά από 35 χρόνια ένωσης..

Χαρά μου και τιμή μου σαν Πρόεδρος της Ακαδημίας Ιστιαίας να τους στηρίξω και να ανέβουν και στη Β΄ Εθνική, αλλά κανένας δε μου χτύπησε την πόρτα. Αντίθετα βγάζω το καπέλο στον Πρόεδρο της ομάδας κο Αναγνώστου ο οποίος μέχρι τέλους υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της ΑΕ Ιστιαίας, ζητώντας να έχουν την αποκλειστική χρήση του γηπέδου της πόλης. Στην προσπάθεια που έκανε στην Πρωτοβάθμια Διοίκηση για να έχει την αποκλειστική χρήση του γηπέδου, η Πρωτοβάθμια Διοίκηση δεν μας κάλεσε καν να συζητήσουμε, παρότι είχαμε όλη την καλή διάθεση και να συζητήσουμε, και να βρούμε τη χρυσή τομή. .

Αντίθετα, έριξε το μπαλάκι στα υγιή μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ακαδημίας Ιστιαίας (Κατσαντώνης, Ζωγραφόπουλος, Βούλγαρης, Δημητρίου), με τελικό αποτέλεσμα τη διάλυση και των δύο ομάδων, χωρίς να φταίει ο κος Αναγνώστου. Ο καθένας παίρνει το δρόμο του τελικά στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της περιοχής μας..

Εδώ θα μου επιτρέψετε να ευχηθώ στην ομάδα της Ιστιαίας να βρεί και πάλι το δρόμο της μιας και έχει υγιείς παράγοντες που μπορούν να την πάνε μπροστά..

.

.

- Ο κ. Πολύδωρος Δημητρίου μας είπε και ποια είναι η χειρότερη αλλά και ποια είναι η καλύτερη στιγμή του στο ποδόσφαιρο, όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται είτε σαν ποδοσφαιριστής, είτε σαν παράγοντας: .

.

Χειρότερη ήταν ο τραυματισμός μου την ημέρα των γενεθλίων μου στις 26 – 9 – 1984, παίζοντας στην ομάδα του Εθνικού σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και η μεταφορά μου με ελικόπτερο στο ΚΑΤ..

Καλύτερη ήταν, ότι φεύγοντας από τα αποδυτήρια της Ιστιαίας στον αγώνα της ομάδας μου με τα Βασιλικά, απ΄ έξω μου φώναζαν «πόσα θα πληρώσεις;» ακόμα και με καταγγελίες έγιναν στον Εισαγγελέα. Παρόλα αυτά στο Διοικητικό Συμβούλιο δεν ακούσαμε κανέναν, δεν κάναμε και δεν δώσαμε τίποτα και είμαστε περήφανοι για τη στάση μας. .

Για το λόγο αυτό επανέρχομαι στην αρχική μου δήλωση, τι είναι δηλαδή για μένα η Ακαδημία, δηλαδή Α΄βάθμια, Β΄βάθμια και Γ΄βάθμια εκπαίδευση..

Εμείς λοιπόν σαν παράγοντες και εγώ προσωπικά σαν Πρόεδρος, έγινα καθηγητής Πανεπιστημίου. Στις εξετάσεις που έδωσα στο μπαράζ ανόδου στην Α΄ Κατηγορία, πήρα και την «έδρα»..

.

.

-Για το γιατί ακόμα ασχολείται με το ποδόσφαιρο και μάλιστα σαν παράγοντας, είπε: .

.

Ξέρω πως ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι βρώμικος. Για μένα όμως αυτή η απογοήτευση λειτουργεί σαν κίνητρο για να βάλω ένα λιθαράκι για να καθαρίσει αυτή η βρωμιά. .

.

.

- Εν κατακλείδι, για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν ο κος Π. Δημητρίου είπε: .

.

Εύχομαι υγεία και ευτυχία στους ποδοσφαιριστές αλλά και στους παράγοντες των ομάδων και θέλω να τους πω: κλείστε τα αυτιά και τα μάτια στα λαμόγια της πολιτικής που σας θέλουν πιόνια. .

.

.

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.