Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΙΣΤΙΑΙΑ

Search Our Site

Για άλλη μια φορά στο Νέο Πύργο γιορτάστηκε η Ζωοδόχος Πηγή του Μπαλουκλή και πραγματοποιήθηκε το παλιό έθιμο του υψώματος.

Στο μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται στα όρια του Νέου Πύργου πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία, ενώ στη συνέχεια έγινε αγιασμός και το έθιμο του «υψώματος».

Στην ουσία το έθιμο θέλει τους πιστούς να πλειοδοτούν για άρτους και με τα χρήματα που προσφέρονταν γινόταν παλιότερα η προμήθεια του λαδιού που χρειαζόταν η εκκλησία, ενώ σήμερα τα χρήματα που προσφέρθηκαν θα χρησιμεύσουν για έργα που έχει ανάγκη ο Ιερός Ναός του χωριού.

Τη σημερινή ευλογία του υψώματος πήρε η κα Κατερίνα Στρουμπούλη – Δαούτη, η οποία και πλειοδότησε.

Στη συνέχεια, μέλη του Πολιτισμικού Συλλόγου «Αναγέννηση» του χωριού, ανέλαβαν και μοίρασαν στον κόσμο το φαγητό που είχε ετοιμαστεί στο χώρο και ευλογήθηκε από τους ιερείς.

Να σημειώσουμε πως το φαγητό ήταν δωρεάν για όλους και φέτος ήταν προσφορά του I.N. Κοιμήσεως της Θεοτόκου , ενώ υπήρξε και εθελοντική δουλειά από πολλούς.

Όσοι άντεξαν την ψύχρα που υπήρχε, κάθισαν όπως πάντα σε τραπέζια που είχαν τοποθετηθεί στο προαύλιο της εκκλησίας και με κρασί, μουσική και χορό, απόλαυσαν το φαγητό που τους προσφέρθηκε. Μάλιστα υπήρχαν και γλυκύτατοι λουκουμάδες που ετοιμάστηκαν στη στιγμή και κεράστηκαν σε όσους παρέμειναν στο γλέντι.

Δείτε Video με αποσπάσματα από τη σημερινή τελετή. Δείτε και φωτορεπορτάζ κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο που υπάρχει πάνω από τη φωτογραφία.

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.