Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Ο Γ. Δραπανιώτης σχολιάζει

Search Our Site

Θέλουν οι νεοφιλελέδες να κρυφτούν και ο Μοσκοβισί δεν τους αφήνει. Προκειμένου να πετύχουν μικροπολιτικά οφέλη και να αρπάξουν την εξουσία προσπαθούν να κρύψουν το γεγονός ότι ηδονίζονται όταν κόβουν μισθούς και συντάξεις. Ηδονίζονται όταν κάνουν τους λακέδες μεγάλων πολυεθνικών, τραπεζικών και επιχειρηματικών συμφερόντων. Και εκεί που βρίσκονται στο απόγειο, στο ντελίριο της ηδονής, με το να καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι πήρε βαριά προληπτικά μέτρα από τη μία και από την άλλη χαίρονται που όταν έρθουν αυτή στη κυβέρνηση θα επιδοθούν στο αγαπημένο τους σπορ εξαθλίωσης του λαού έρχεται ο Μοσκοβισί και λέει ίσως να μην χρειαστεί να κοπούν συντάξεις και πως η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της, βγαίνει απ’ τα μνημόνια και οικονομία της πάει καλά.

Άμα τώρα είσαι νεοφιλελές και ξερογλείφεσαι για την «καρέκλα» του Μεγάρου Μαξίμου είναι δυνατόν να μην βγεις απ’ τα ρούχα σου και να μην σου έρχεται να πλακώσεις στις γρήγορες το ψαλιδόκωλο το φραγκολεβαντίνο με αυτά που λέει και σου χαλάει τη «μανέστρα»;

Τι να κάνει ο έρημος ο Κυριάκος και να μην του πει «να προσέχετε τις εκφράσεις σας»; Τι να κάνει ο Χατζηδάκης και να μην του πει να μην ακυρωθεί η συμφωνία για την περικοπή των συντάξεων; Έχασαν τη γη κάτω απ’ τα πόδια τους με αυτά που είπε ο Επίτροπός. Φαντάζομαι τώρα τι κατάρες θα ακούγονται εναντίων του μέσα απ’ τα γραφεία στη Συγγρού.

Λέγονται αυτά τα πράγματα κύριε Επίτροπε τόσο απότομα; Τόσο κόπο έχουν κάνει οι άνθρωποι για να πιάσουν μια καλή δημοσκοπική εικόνα. Τόσο πατριωτισμό με το τσουβάλι πουλάνε. Τόσες και τόσες κωλοτούμπες έκαναν και κάνουν. Μέχρι και «Χρυσή Ν.Δ.» κοντεύουν να καταντήσουν. Μέχρι και τους φίλους του, όπως τον κ. Φρουζή κάνει πως δεν γνωρίζει ο Κυριάκος. Μέχρι και το FBI αμφισβητεί. Μέχρι και όλους τους καραμανλικούς κοντεύει να ξεκάνει ο Άδωνις

Και τώρα ξεσκεπάστηκαν. Τώρα έδειξαν πως το μικροπολιτικό συμφέρον είναι πάνω απ’ όλα. Ξεγυμνώθηκαν κυριολεκτικά οι Νεοδημοκράτες. Απέδειξαν το νεοφιλελευθερισμό που έχουν στο DNA τους και πως θέλουν να έρθουν στην εξουσία για να κάνουν τη χώρα μπανανία των πολυεθνικών όπου οι φτωχοί θα γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Βέβαια το ξέρουν καλά το παραμύθι εκεί στη Ν.Δ. θα κρυφτούν πάλι πίσω από τον εθνικοπατριωτισμό και θα ψάχνουν για υποτιθέμενους προδότες. Ας θυμηθούν όμως πως ο Θουκυδίδης είχε πει ότι «προδότης είναι και εκείνος είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει...". Και φυσικά όταν ζητάς από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών να μην ακυρωθεί η συμφωνία για περικοπές στις συντάξεις και όταν του λες να προσέχει τις εκφράσεις τους όταν λέει ότι πάει καλά η Ελληνική Οικονομία, μόνο ως πράξη προδοσίας μπορεί να θεωρηθεί αυτό.

Όσον αφορά τα περί πατριωτισμού, ο Βρετανός συγγραφέας Σάμουελ Τζόνσον είπε «ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων» εν προκειμένω των πολιτικών απατεώνων.

γράφει ο Γιάννης Δραπανιώτης

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.